Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Activitatea IPJ Alba pe 8 luni, în cifre: Aproape 8.000 de infracțiuni sesizate şi 83 de accidente grave. Pregătiri pentru prezidenţiale

Publicat

ipj cabulea La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a fost analizată, marţi, activitatea poliţiştilor în primele 8 luni ale anului 2014, colaborarea cu unităţile de parchet precum şi principalele probleme legate de implementarea măsurilor dispuse pentru buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale din acest an. În perioada menţionată, au fost sesizate 7.690 infracţiuni, cu 2,5% mai puţine decât în perioada similară a anului 2013. Numărul accidentelor grave produse în perioada ianuarie – august 2014 în judeţul Alba, a fost de 83, cu 7 mai puține decât în 2013.

Din cele 7.690 infracţiuni sesizate, 1.094 sunt de natură economico-financiară, 4.347 sunt infracţiuni de natură judiciară iar 2.111 sunt infracţiuni de altă natură. 5.173 dintre infracţiunile sesizate au fost comise în mediu urban, iar 2.379 au fost comise în mediul rural.

Numărul accidentelor grave produse în perioada ianuarie – august 2014 în judeţul Alba a fost de 83 (cu 7 mai puține decât în 2013), soldate cu 16 persoane decedate, 82 de răniţi grav şi 51 de răniţi uşor.

Principalele cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor.

sala ipj La această activitate au participat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, şefii de servicii şi compartimente, şefii poliţiilor municipale şi orășenești precum şi şefii secţiilor de poliţie rurală iar în calitate de invitat, domnul Marius Ungureanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Chestorul principal Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba le-a cerut poliţiştilor din subordine să intensifice activităţile de prevenire şi combatere a infracțiunilor comise cu violenţă, contra patrimoniului, dar şi a celor din domeniul economico-financiar. Acesta a atras atenţia asupra importanţei măsurilor de prevenire a infracțiunilor comise în incinta sau în apropierea unităţilor de învăţământ dar şi a accidentelor rutiere în care pot fi implicaţi elevi.

De asemenea, Nicolae Căbulea a insistat asupra perioadei imediat următoare, în contextul campaniei electorale şi a alegerilor Preşedintelui României şi le-a cerut poliţiştilor să ia toate măsurile pentru asigurarea climatului de siguranţă publică corespunzător, să acţioneze cu fermitate pentru prevenirea şi sancţionarea oricărei încălcări a legislaţiei din domeniul de referinţă şi să menţină buna colaborare cu celelalte structuri de aplicare a legii din subordinea Ministerului Afacerilor Interne şi cu reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv cu structurile de poliţie locală care au atribuţii pentru paza locurilor de afişaj electoral.

Marius Ungureanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, a subliniat importanţa colaborării dintre poliţişti şi procurori şi a atras atenţia asupra importanţei administrării probatoriului în dosarele penale aflate în lucru precum şi a respectării termenelor date de procuri şi a celor prevăzute de lege. Acesta a arătat disponibilitatea procurorilor pentru colaborare şi îndrumarea poliţiştilor, ori de câte ori este nevoie, astfel încât dosarele penale aflate în lucru să fie soluţionate în termene rezonabile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax