Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Activităţi la Alba Iulia, pentru prevenirea consumului de droguri şi de noi substanţe psihoactive în rândul studenţilor. Proiect CPECA, în colaborare cu UAB

Publicat

UAB În perioada octombrie 2016 – mai 2017, la Alba Iulia se desfăşoară activităţi adresate studenţilor de la Universitatea „1 Decembrie 1918”, în cadrul unui proiect local de prevenire a consumului de droguri şi de noi substanţe psihoactive (NSP).

Iniţiativa aparţine Agenţiei Naţionale Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba (CPECA) şi se derulează în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB).

Proiectul local „Studenţii au atitudine”, ediţia a III-a este menit să ducă la conştientizarea riscurilor consumului de droguri şi a noilor substanţe psihoactive (NSP), precum şi la creşterea nivelului de informare privind posibilitatea de accesare a serviciilor de asistenţă şi prevenire existente la nivel local. Este adresat unui număr de 400 de studenţi (licenţă zi) de la UAB.

„Activităţile derulate în acest proiect se realizează pentru a aduce la îndeplinire prevederile Obiectivului specific 1, din Cap. I. Reducerea cererii de droguri A.1. Prevenire în şcoală cuprins în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016, respectiv creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber, activ. 1.5. Dezvoltarea la nivel local de proiecte de informare, educare, conştientizare cu privire la consumul de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, adresate elevilor şi studenţilor din învăţământul preuniversitar şi universitar”, transmit reprezentanţii CPECA Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax