Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Actualul primar Alexandru Dăncilă nu mai candidează la Sebeș. PSD îl aruncă pe Romi Dragosin în lupta pentru Primăria din ”orașul Mercedes”

Publicat

romi dragosin Candidat-surpriză din partea PSD la Primăria Sebeş. Romi Dragosin, director la Hidroelectrica Sebeş şi consilier judeţean, este aruncat în cursa din alegerile locale, în condiţiile în care actualul primar, Adrian Alexandru Dăncilă, tot reprezentant PSD, nu mai încearcă să obţină voturile locuitorilor pentru un nou mandat.

„Noi suntem o organizație foarte democrată și ei au decis, la nivel de organizație, să meargă împreună, și candidat pentru funcția de primar să fie Romi Dragosin. Mai știm că fiecare primar în funcție, inclusiv cel de la Alba Iulia, se erodează, se plictisește. Alexandru Dăncilă este decis să ofere sprijinul și experiența dânsului viitorului primar social democrat de la Sebeș. Vor face o echipă”, a transmis luni, președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Romi Petru Dragosin are la activ, în cadrul Hidroelectrica, funcţiile de director general la Sucursala Hidrocentrale Sebeș, fiind în trecut şi director adjunct al departamentul de marketing la Hidroserv Sebeș.

Potrivit declaraţiei de avere înregistrate în iunie 2015, Dragosin are, împreună cu familia, două case la Sebeş, una de 350 mp, cumpărată în 2007 şi alta de 1.100 mp moştenită în 2002, plus una la Cut, tot moştenită, din 2009, proprietate de 2600 mp. Mai are teren agricol de 0,55 hectare la Sebeş. Pe declaraţia de avere mai sunt trecute un autoturism Volkswagen Passat din 2004 şi o remorcă.

În 2014, a vândut un teren agricol cu 10.000 de lei. Are acţiuni la BCR de 6750 euro, iar din salariul de la Hidroelectrica a adunat, în 2014, venituri totale de 135.746 lei, la care se adaugă cele ale soţiei, tot de la Hidroelectrica, de 32.378 lei. Cei doi soţi au mai obţinut venituri, fiecare, din închirieri de imobile, în sumă de câte 8.910, fără a fi specificată moneda. De pe urma funcţiei de consilier judeţean, Dragosin a adunat 6.264 lei, în 2014.

Dragosin este preşedinte PSD Sebeş, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene şi membru în consiliul naţional al partidului, potrivit declaraţiei de interese.

Legat de declaraţiile sale de avere făcute publice până acum, au fost observate unele inadvertenţe. De exemplu, pe declarația sa de avere de la începutul mandatului în CJ Alba, la mijlocul anului 2012, acesta avea trecut, la rubrica „Venituri ale declarantului și ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal”, suma de 10.887 lei, ceea ce însemna că ar fi avut un salariu lunar de 840 lei.

Nu a fost prima dată când au apărut „erori” în declaraţiile de avere ale acestuia. În 2006, ziarul România Liberă observa că „intenționat sau nu, Dragosin a evitat să treacă în document (n.r. – declarația de avere) faptul că, împreună cu încă doi membri ai familiei sale, deține un drept de ipotecă pentru suma de 150.000 de euro asupra unui imobil deținut în proprietate de societatea „Spectre Immo” SRL Alba Iulia”.

Citeşte şi De 11 ori mai mic: Salariul de director adjunct al Hidroserv Sebeș, trecut „greșit” în declarația de avere a PSD-istului Romi Dragosin

Acum 10 ani, pe vremea când era director al societăţii Drumuri şi Poduri Locale (DPL), numele său a mai apărut în mijlocul unei situaţii cel puţin ciudate. Presa locală a descoperit că motivul pentru care a intrat în concediu medical după ce a fost revocat din funcţie (pentru lipsă de eficienţă) a fost “alte forme de avort”.

Dragosin a director a societăţii Drumuri şi Poduri Locale Alba (DPL), până în septembrie 2004, când a fost revocat din funcţie pe bază a hotărârii Consiliului Judeţean Alba. La foarte puţin timp după revocarea din funcţie, Romi Dragosin a intrat în concediu medical. Din 18 octombrie 2004, până în 28 februarie 2005, Dragosin a obţinut de la medici nu mai puţin de şase certificate de concediu medical, scrie adevărul.ro.

Dragosin a fost în concediu medical 128 de zile. În cele şase certificate de concediu medical, preşedintele PSD Sebeş a fost diagnosticat cu „pneumonii bacteriene neclasate la alte locuri”, „afecţiuni pleurezice”, „tuberculoză sistemului nervos” şi cu… „alte forme de avort” (cod diagnostic 509, 540, 014 si 321 din „Reglementările privind clasificarea şi codificarea cauzelor de boală şi deces”). Contactat atunci de Adevărul, Romi Dragosin a declarat: „Pe mine m-a durut şi stomacul. Eu i-am zis doctorului că aia mă doare şi el mi-a dat concediu medical. Eu nu ştiu ce a scris el acolo…”.

Toate cele şase certificate de concediu medical au fost încadrate, din punct de vedere al capitolului privind codurile de indemnizaţie de asigurări sociale, la numerele 6 şi 12 (tuberculoză şi urgenţe medico-chirurgicale), categorii ce presupuneau atunci remunerarea, de către societatea la care pacientul era angajat, în procent de 100% din indemnizatia salarială, mai precizează sursa citată. Astfel, pentru cele 128 de zile de concediu medical (întrerupte doar de şase zile nelucrătoare), Romi Dragosin a încasat de la DPL Alba 152.418.528 lei vechi fără a pune măcar piciorul prin firmă. Orice altă încadrare la categoria codurilor privind indemnizaţia de asigurări sociale i-ar fi diminuat veniturile fostului director al DPL cu cel puţin 25%. În perioada în care „se dădea bolnav”, Dragosin umbla prin tribunale pentru a-şi reocupa funcţia de director şi susţinea conferinţe de presă, fiind implicat atunci în bătălia pentru funcţia de preşedinte al PSD Alba, în calitate de susţinător al fostului prefect, avocatul Ioan Rus, potrivit Adevărul.

Decizia de lansare a candidaturii lui Dragosin  restartează bătălia pentru Primăria Sebeș. Până acum și-au anunțat candidatura Dorin Nistor (PNL), fostul prefect Gheorghe Feneșer (ALDE), Nicolae Matei (independent) și Viorel Coman (PMP). Mai jos puteți vedea rezultatele unui sondaj realizat de ziarul Alba24 până la desemnarea lui Romi Dragosin drept candidat al PSD la Primăria Sebeș și retragerea din cursă a acualului primar PSD, Adrian Alexandru Dăncilă.

Sondaj Sebeș24: Cine este cel mai potrivit PRIMAR pentru Sebeș? Posibilii candidați lansați în bătălia de la alegerile locale

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax