Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Conflict între două firme de construcții pe strada Detunata din Alba Iulia. Şantierul ANL, motiv de dispută între „Start Construct” Alba şi „Victor Construct” Botoşani

Publicat

Problemele pe şantierul ANL de la intersecţia străzilor Detunata şi Nazaret Ilit din Alba Iulia au continuat şi joi. Muncitorii firmei albaiuliene „Start Construct”, care a preluat lucrările în subcontractare de la societatea „Victor Construct” Botoşani – câştigătoarea licitaţiei pentru această investiţie – refuză să predea locaţia antreprenorului moldovean. Reprezentanţii societăţii din Alba susţin că partenerii de afaceri din acest caz nu deţin vreun act legal pentru acest demers şi că nu vor renunţa la şantier până nu primesc banii pentru lucrările realizate.

După cum ne-a relatat directorul firmei „Start Construct”, Gheorghe Todea şi cei aflaţi la faţa locului, joi dimineaţa, şantierul a fost din nou forţat de reprezentanţii firmei „Victor Construct” Botoşani, care au reuşit să deschidă o parte din gardul ce împrejmuieşte locaţia şi să intre cu două maşini. Acelaşi lucru l-au făcut şi cu o noapte mai devreme, fapt ce a cauzat scandalul de miercuri, în urma căruia muncitorii din Alba au scos cele trei maşini ale societăţii în stradă, blocând traficul. A fost necesară intervenţia poliţiei şi jandarmilor, care au deblocat circulaţia în zonă şi au calmat spiritele.

Gheorghe Todea a declarat că a fost deschis proces la Botoşani pentru rezolvarea în instanţă a problemei, dar că până la o decizie finală, cei de la „Victor Construct” nu au drept să preia şantierul. Acesta a precizat că de la Botoşani a venit o echipă de aproximativ 15 oameni, unul dintre ei fiind un inginer. Todea a mai spus că a formulat plângeri pentru tulburare în posesie şi distrugeri de bunuri (dat fiind faptul că la intrarea în şantier de miercuri, cei de la firma din Botoşani i-au distrus lacătul de la poarta şantierului).

În zonă se află mai multe echipaje de jandarmi, maşinile de la „Victor Construct” se află în şantier, la fel şi muncitorii celor două firme.

Mai multe informaţii despre evenimentele anterioare în acest caz puteţi citi aici.

UPDATE, Ora 14.30: Potrivit celor prezenţi pe şantier, era aşteptată o delegaţie din partea firmei „Victor Construct” Botoşani. Reprezentanţii Jandarmeriei se află în continuare în zonă, pentru a preveni eventuale incidente şi a încerca medierea conflictului dintre angajaţii celor două firme.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Blocurile ANL ar putea fi date în folosinţă în aproximativ două săptămâni. Miercuri va fi făcută recepţia lucrărilor | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax