Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acuzat de tentativă de omor: Marius Horea Truţă, arestat preventiv, după ce a incendiat barul „Taverna” din Alba Iulia

Publicat

Marius Horea Truţă, tânărul de 34 de ani, acuzat că a dat foc localului „Taverna” din Alba Iulia şi a provocat leziuni grave unor tineri care se aflau la o petrecere privată a fost propus pentru arestare preventivă. Procurorii i-au întocmit dosar penal pentru tentativă de omor calificat.

UPDATE:  Tribunalul Alba a admis cererea procurorilor de arestare preventivă a inculpatului. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au transmis, într-un comunicat de presă, că au dispus, duminică, luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 de ore a suspectului Horea Marius Truţă, fiind  cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Citeşte şi Două persoane au suferit arsuri grave, după ce un bărbat a dat foc localului „Taverna” din Alba Iulia, pentru că nu a mai fost servit cu băuturi alcoolice

Luni, urmează să se dispună punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 15/16 martie, „suspectul, pe fondul consumului de alcool, în timp ce participa la o petrecere organizată într-un bar, s-a înarmat cu o o macetă (sabie) cu lungimea de 50 cm și cu o sticlă din plastic de 2,5 l,  plină cu benzină, cu care a stropit pardoseala din bar şi clienţii aflaţi în interior, apoi a aprins acest combustibil cu ajutorul unei brichete, incendiind interiorul localului și persoanele vătămate L. C. şi C. A., care au suferit leziuni la nivelul membrelor inferioare şi la nivelul feţei, putându-le pune viața în pericol..

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, sesizarea instanţei de judecată prin rechizitoriu şi tragerea la răspundere penală a inculpatului.

Procurorii precizează că „punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cititor

    marți, 18.03.2014 at 18:32

    Membre posterioare zici?!?!:)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax