Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Adio Kalashnikov produs la Cugir! Armata înlocuiește vechea armă de asalt cu o alta, aflată acum în teste

Publicat

AKM automata Armata română va renunța la Kalashnikov, renumita armă de asalt fabricată la Cugir. În schimb, va utiliza o altă armă, în prezent fiind în teste mai multe variante, anunță Ministerul Apărării. Noua armă ar urma să fie produsă de o companie românească, dar reprezentanții Armatei nu au făcut public numele firmei și nici dacă este o companie de stat sau privată. 

Fabrica de Produse Speciale din Cugir a fost cel mai mare producător din România de AK 47 sau AKM, renumita armă inventată de Mihail Kalashnikov (n. 1919 – d. 2013), dotare standard a armatelor sovietice și a celor din Pactul de la Varșovia, de la sfârșitul anilor 50. Kalashnikov este una dintre cele mai fiabile arme de asalt din lume, cu incidente de tragere extrem de rare.

„Trebuie să mergem pe standard NATO. Pușca de infanterie trebuie să o producem în România. Avem discuția cu mai mulți parteneri, facem teste de specialitate: tragem din poligon, o aruncăm din avion, o ducem în apă sărată, dulce, vedem cum se comportă. Vedem care sunt cele mai bune opțiuni pentru înzestrare și apoi ne dorim o discție cu ROMARM și să producem această pușcă în țară. Nu doar armată română are nevoie, ci și Ministerul de Interne și celelalte servicii” a spus Ministrul Apărării Adrian Țuțuianu, citat de DIGI24. 

Schimbarea armamentului de asalt al Armatei române vine în contextul majorării bugetului alocat Apărării de către România la 2% din produsul intern brut (PIB), începând din acest an şi lansarea mai multor programe mari de înzestrare a armatei. În prezent, pentru contractele românești de armament se duce un război deschis între marile companii europene şi americane din domeniu, sprijinite intens de statele în care îşi au sediul, inclusiv la nivel politic.

La 1 august, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat Planul de înzestrare a Armatei României 2017 – 2026, pe 8 domenii, cu fonduri multianuale în valoare de 9,8 miliarde euro.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Apocalipsa lui Rika

    vineri, 01.09.2017 at 12:43

    ce e romanesc nu e bun trebuie sa moara casa cumparam din europa ! pana la urma nici romanii nu mai is buni si trebuie sa moara =]]

    • Rika fara frica

      vineri, 01.09.2017 at 13:39

      Esti cam *** Rika. AKM-ul nu e romanesc – e rusesc. Aaaaa ca s-a fabricat si in romanica e alta poveste. S-a fabricat in vreo 4 țări. Daca fabricam tot in Romania o armă modernă, din zilele noastre, nu de acum 60 de ani, ai vreo problema?

    • Alin

      duminică, 14.01.2018 at 12:20

      Arma e fabricata de o companie de stat ROMÂNEASCĂ…de fabrica de la Cugir!
      Care, slavă Domnului, are viitorul asigurat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax