Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Administrația din Alba Iulia analizează oportunitatea reducerii nivelurilor taxelor și impozitelor. O decizie ar urma să fie luată în CL

Publicat

Guvernul României a aprobat, miercuri, Ordonanța de Urgență ce permite autorităților locale să decidă reducerea taxelor și impozitelor locale, dar și restituirea sumelor plătite în plus de contribuabili. Dat fiind faptul că municipalitatea din Alba Iulia a trecut deja prin Consiliul Local decizia de majorare a acestor taxe începând cu 2013, rămâne de văzut dacă edilii locali vor reanaliza situația și vor decide dacă se impune o revenire la valorile anterioare.

Noua ordonanță de urgență va da posibilitatea administrațiilor locale de a decide dacă taxele vor rămâne la nivelul din 2012 sau se vor mări cu 16%. La nivelul municipiului Alba Iulia, ca urmare a unei hotărâri de Guvern date în 27 decembrie, Consiliul Local reunit în ședință extraordinară în prima lună a acestui an a decis deja majorarea cu 16,05% a nivelurilor impozabile și taxelor locale, dar asta nu înseamnă că acestea nu vor putea scădea.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, după aprobarea acestei Ordonanțe și transformarea ei în text de lege, se va supune analizei oportunitatea revenirii la valorile anterioare ale taxelor și impozitelor locale. O astfel de decizie ar urma să fie supusă din nou aprobării Consiliului Local.

Citiți mai multe despre ordonanța de urgență aprobată astăzi de Guvern.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax