Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Administrația locală din Ocna Mureș are drepturi depline asupra spitalului orășenesc. Tribunalul Alba a respins acțiunea SC „Hospital Clinic Dr. Filip”

Publicat

Administrația locală din Ocna Mureș are drepturi depline asupra Spitalului Orășenesc. Tribunalul Alba a respins din nou acțiunea formulată de SC „Hospital Clinic Dr. Filip”, prin care reclamanta își revendica drepturile asupra unității spitalicești.

Spitalul Orășenesc din Ocna Mureș rămâne în administrarea Consiliului Local Ocna Mureș. Aceasta este decizia Tribunalului Alba, care a respins, la sfârșitul lui 2012, o nouă acțiune în contencios administrativ formulată de reclamantul SC „Hospital Clinic Dr. Filip” București, în contradictoriu cu CL Ocna Mureș, CJ Alba și Instituția Prefectului Alba. Prin aceasta, reclamanta solicita continuarea demersurilor legale care au stat la baza unei hotărâri de CL din 2011 prin care s-a decis asocierea cu administrația locală pentru desfășurarea în comun de servicii medicale spitalicești.

Dat fiind faptul că, solicitarea SC „Hospital Clinic Dr. Filip” a făcut obiectul unui alt dosar soluționat deja de instanțele de judecată prin respingere, noua cauză aflată pe rolul Tribunalului Alba a rămas fără obiect: „Printr-o sentință administrativă pronunțată anterior la Tribunalul Alba și ulterior menținută irevocabil la Curtea de Apel Alba Iulia a fost constatată nulitatea absolută a HCL Ocna Mureș din 31.05.2011, dispunându-se anularea tuturor actelor juridice încheiate în baza acestuia respectiv, contractul de asociere în participațiune, contractul de comodat și procesul verbal de predare primire. Sentința administrativă pronunțată de Tribunalul Alba în dosar se bucură de prezumția legală și irefragabilă de dreptate și adevăr conferită ei de puterea lucrului judecat. Asta înseamnă că legalitatea HCL Ocna Mureș nu poate fi repusă în discuție într-o altă procedură judiciară”, se arată în noua sentință pronunțată de Tribunalul Alba.

Toate capetele de cerere, între care și obligarea pârâților la plată în favoarea SC „Hospital Clinic Dr. Filip” a unor daune materiale în cuantum de 5.000.000 de euro, respectiv daune morale în cuantum de 5.000.000.000 lei au fost respinse prin decizia Tribunalului Alba din 21 noiembrie 2012.

Sentința este atacabilă cu recurs, dar, până la această dată, reprezentanții administrației locale nu au fost înștiințați că un asemenea demers ar fi fost formulat. În cazul în care decizia va rămâne definitivă, administrația locală din Ocna Mureș are drepturi depline asupra Spitalului Orășenesc având permisiunea legală de a încerca să redeschidă unitatea spitalicească sub forma unui centru multifuncțional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Administraţia din Ocna Mureş vrea să transforme spitalul din oraş în centru medical de recuperare | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax