Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Administrator din Bucium cercetat pentru evaziune fiscală şi vânzător din Alba Iulia amendat pentru lipsa bonurilor fiscale. Rezultatele controalelor IPJ Alba

Publicat

Administratorul unei firme din Bucium care comercializează cherestea s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală, iar un vânzător dintr-o unitate din Alba Iulia a fost amendat pentru că nu avea bonuri fiscale pentru marfă. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat controalele înaintea Sărbătorilor Pascale şi marţi. 

Din verificările efectuate marţi de structurile de investigare a fraudelor, investigaţii criminale, ordine publică, poliţie rutieră, transporturi şi acţiuni speciale, au fost constatate şapte infracţiuni, trei dintre acestea de evaziune fiscală.                                                                                                                                                            De asemenea au fost aplicate 187 sancţiuni contravenţionale, din care 144 pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, 23 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 14 pentru abateri privind comerţul, restul constituind alte încălcări ale normelor legale în vigoare.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de lei 50.795.

Cu ocazia acestor acţiuni au fost verificaţi 49 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale, 281 mijloace de transport.

Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în cuantum de 4.060 lei.

În urma verificărilor efectuate la sediul unei societăţi comerciale din comuna Bucium, s-a constatat că societatea a comercializat cantitatea de 8 mc cherestea rășinoase, fără documente legale de proveniență.

Administratorul firmei a fost amendat cu 2 000 lei, iar cantitatea de cherestea a fost confiscată.

Totodată s-a constatat că administratorul respectivei societăţi comerciale a prejudiciat bugetul consolidat al statului, prin reţinerea şi nevărsarea cu intenţie a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „evaziune fiscală”, în vederea recuperării prejudiciului cauzat şi tragerii la răspundere penală a bărbatului.

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iuia, în urma unei acţiuni organizate, au stabilit că I.T., în calitate de vânzător în cadrul societăţi comerciale  din Alba Iulia, nu a evidenţiat în casa de marcat a societăţii suma de 260 lei provenită din încasări. A fost amendat şi suma a fost confiscată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax