Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE la FACULTATE 2014 în Alba Iulia: Alţi 330 de candidaţi s-au înscris la licenţă şi master în sesiunea septembrie. Rezultatele, LUNI

Publicat

uab sediu La Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, după sesiunea de înscrieri din toamnă, alţi 330 de candidaţi s-au înscris pentru programele de master şi licenţă, pentru care mai erau disponibile peste 1.200 de locuri. În total, pentru anul acesta, sunt înregistrate cererile a peste 1.500 de candidaţi, însă evidenţele vor fi actualizate cu înscrierile tinerilor din Republica Moldova şi a celor internaţionali. Rezultatele admiterii vor fi cunoscute pe 22 septembrie, când se vor afişa listele cu candidaţii admişi.

De luni, începe perioada de înmatriculări aferente acestei sesiuni de admitere şi depunerea cererilor pentru cazarea la cămin.

Citeşte şi Studenţii se pot înscrie pentru un loc în căminele de la UAB, până în 24 septembrie. Universitatea pune la dispoziţie peste 900 de locuri

Pentru sesiunea de înscrieri din septembrie 2014, au fost disponibile 784 de locuri pentru programul de licență și 429 pentru master.

În total, UAB a scos la concurs anul acesta 1.761 de locuri pentru studiile de licenţă şi 841 pentru master. Numărul total de locuri finanţate de la bugetul de stat scoase la concurs a fost de 600 pentru programele de licenţă şi 200 pentru cele de Masterat. Locurile cu taxă propuse de UAB au fost extinse până la limita capacităţii maxime de şcolarizare pentru fiecare specializare.

Cele mai căutate specializări au fost Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (învăţători, educatori), Informatica, Economia comerţului, turismului şi serviciilor şi Dreptul. Un număr de 885 de tineri au ales să continue studiile la programul de licenţă, iar peste 407 la programe de master.

Cele mai multe locuri au fost alocate pentru cei care vor să urmeze o carieră în Drept (145 din care 30 subvenționate și 115 cu taxă) şi Informatică (90 de locuri din care 35 la buget și 55 la taxă). La mare căutare a fost și specializarea „Contabilitate și informatică de gestiune” pentru care sunt disponibile 38 de locuri la buget, 46 la taxă și 50 la ID.

Calendarul Admiterii la UAB – Sesiunea septembrie 2014

8 septembrie – 18 septembrie: înscrierea candidaţilor
19 septembrie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/ eliminatorii/ competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul); interviuri masterate
20 septembrie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie
22 septembrie: comunicarea rezultatelor admiterii
22-26 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă.

Citeşte şi REZULTATE ADMITERE FACULTATE 2014: Candidaţii înscrişi la Universitatea “1 Decembrie” Alba Iulia. Ultimele medii de intrare, sesiunea iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax