Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE la Poliţie 2018: S-au înscris peste 200 de candidaţi din judeţul Alba. Termen limită, 5 decembrie

Publicat

Peste 200 de tineri din judeţul Alba s-au înscris până acum la sesiunea din ianuarie 2018 a admiterii la şcolile de agenţi de poliţie. Data limită pentru înscrieri este 5 decembrie, reaminteşte IPJ Alba.

“Înscrierea candidaţilor pentru concursul de admitere la una din şcolile de agenţi de poliţie, ce va avea loc în luna ianuarie 2018, continuă. Până acum, la IPJ Alba s-au prezentat 230 de tineri care au depus cereri de participare”, transmite instituţia.

Reamintim că, în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, instituţiile de învăţământ postliceal ale M.A.I. vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor, de această dată, este de 1 an.

Data limită pentru înscrieri este 5 decembrie, astfel că mai sunt 9 zile de înscrieri.

Instituţiile de formare iniţială specializate ale Poliţiei Române oferă tinerilor următoarele facilităţi şi avantaje:

Învăţământ gratuit la standarde europene

Asistenţă medicală gratuită

Cazare şi masă gratuite

Săli de clase şi laboratoare modern

Baze sportive moderne

Echipament gratuit

Poligon de tragere

Mediu competiţional

Parteneriate cu instituţii de învăţământ similare din Europa

Informaţii suplimentare privind  condițiile și actele care sunt necesare la înscriere se pot obţine la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul Resurse Umane, la telefon nr. 0258/806161 int. 20112, sau pe site-ul IPJ Alba, Secțiunea carieră, Admitere instituții învățământ.

Pentru o carieră în Poliție, tinerii interesaţi pot candida pe 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și  pe 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități), la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca. De asemenea, pot opta şi pentru unul dintre cele 280 de locuri de agenţi de poliţie de frontieră (dintre care 5 locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități) de la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram  Iancu” din Oradea.

În sesiunea ianuarie 2018, locurile la instituţiile de învăţământ postliceale ale M.A.I. sunt comune pentru femei şi bărbaţi.

Cei interesați pot depune dosarele de concurs la sediul inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul fiecăruia.

În cazul celor care au domiciliul sau reşedinţa în judeţul Alba, cererile de înscriere pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, se primesc, începând din data de 25.10.2017, de către Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, situat în municipiul Alba Iulia, Piaţa Ion I.C. Brătianu, nr. 1 B, în zilele lucrătoare, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 11.00, şi 13.00 – 15.00.

Reamintim că, pentru reducerea deficitului de personal, la nivelul M.A.I. s-a stabilit un pachet de măsuri, una dintre cele mai importante fiind creșterea cifrei de școlarizare la instituțiile de învățământ postliceale.

Ultima sesiune de admitere la școlile de agenți de poliție a avut loc în luna septembrie a acestui an. Probele de concurs au fost: proba medicală, proba fizică și testul scris (gramatică limba română și  limba străină).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax