Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE LICEU 2013: Condițiile de înscriere într-o clasă cu regim bilingv. Vezi cum se dau examenele la probele de aptitudini

Publicat

Liceele care au clase cu predare în regim bilingv a unei limbi moderne vor organiza, în perioada 1-3 iunie, o probă de verificare a cunoştinţelor de limbă cu subiecte unice la nivel de judeţ. Examenul se va susţine în locațiile alese de inspectoratele şcolare. Părinţii pot să-şi înscrie copiii la această probă, între 27-31 mai.
Elevii claselor a VIII -a care vor să participe la probele de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă străină pentru liceele care au clase cu program bilingv trebuie, mai întâi, să completeze o cerere tip pentru eliberarea, pe 23 mai, a anexei fişei de înscriere. Aceasta se depune la şcoala unde învaţă.

Între 1-3 iunie, elevii care termină gimnaziul anul acesta vor da două probe, una de oral şi una scrisă. Subiectele de la probele de admitere sunt realizate de o comisie judeţeană formată din profesori de specialitate şi sunt aprobate de inspectorat.

Proba de la oral constă în descrierea unei imagini sau citirea unui text şi răspuns la patru întrebări de pe biletul extras.

 La proba scrisă, candidaţilor li se vor da exerciţii de gramatică de corectare sau de alegere multiplă pe care elevii vor trebui să le rezolve într-o oră.

70% din media de la examenul de verificare a cunoştinţelor de limbă străină înseamnă proba scrisă şi 30% din medie o reprezintă proba orală, iar media aritmetică a acestora reprezintă punctajul final al candidatului la proba respectivă. Punctajele finale de la ambele probe se adună, iar rezultatul de împarte la 10, obţinându-se astfel nota finală a candidatului, care trebuie să fie de minimum 6 pentru a trece de examen.

Rezultatele vor fi afişate pe 3 iunie, în aceeaşi zi fiind primite şi contestaţiile, urmând ca pe 4 iunie să se afişeze rezultatele finale.

Conform calendarului de admitere, între 5-6 iunie se pot ridica anexele fişelor de înscriere de la liceele la care candidaţii au susţinut probele de verificare a cunostinţelor de limbă şi care trebuie completate cu informaţii privind probele date şi nota pe care au obţinut-o, urmând ca pe 10 iunie să fie depuse la şcolile absolvite. Aceste anexe vor fi luate în calcul la repartizarea computerizată.

Candidaţii care au susţinut şi au promovat proba de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă vor putea opta, în liceul în care au fost repartizaţi, pentru clasele cu predare intensivă a unei limbi moderne, fără a mai susţine o altă probă de verificare a cunoştinţelor de limbă.

Citește și: Ministrul Educației vine în ajutorul elevilor care se vor înscrie la liceu, cu un ghid. Vezi cum se completează fișa de admitere și calendarul înscrierilor

Vezi aici CALENDARUL ADMITERII LA LICEU: 2013

Vezi aici Ghidul admiterii coputerizate și cum se completează fișa de înscriere

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax