Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Admiterea în avocatură 2016: 25 de candidaţi din judeţul Alba, înscrişi la examen. Testul grilă, în 12 septembrie

Publicat

justitie, lege, magistrat, instanta, judecata Uniunea Națională a Barourilor din România organizează în septembrie examenul de primire în profesia de avocat, pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar.

Din judeţul Alba, sunt înscrişi 25 de candidaţi, care vor susţine examenul la INPPA Cluj, mai exact la sediul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” – Facultatea de Drept Cluj (str. Burebista nr. 2).

Pentru avocaţi stagiari sunt înscrişi: Anca Maria Barbu, Vlad Vasile Bărbat, Maria Iulia Caldare, Bianca Gelia Costin, Alexandra Crişan, Petru Cruciu, Ioana David, Vasilica David, Alexandra Maria Dărămuş, Daniela Lorena Dreghici Oprean Craşoveanu, Ioana Daniela Galiş, Sofica Diana Iosa, Camelia Maria Lupean, Andreea Maria Man, Paula Manciulea, Lavinia Ioana Mărginean, Maria Adriana Paca, Dragoş Mihai Pamfil, Dan Alexandru Popa, Ioan Alexandru Roman, Flavia Isabela Romcea, Isabela Stoica, Andreea Virginia Ştefan, Irina Maria Todea şi Sergiu Toth.

Pentru examenul de primire în profesia de avocat definitiv în Baroul Alba, sesiunea septembrie 2016, este înscrisă candidata Alina Furdui.

În toată ţara, 3.487 de candidaţi au fost validaţi pentru participarea la examenul pentru dobândirea titlului de avocat stagiar. AICI, lista.

Examenul, care se va desfăşura luni, 12 septembrie, are caracter preponderent teoretic sau preponderent practic – aplicativ, distinct, în funcție de vocația candidaților de a dobândi titlul profesional de avocat stagiar sau titlul profesional definitiv.

Candidaţii vor susţine un test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte.

Potrivit Hotărârii UNBR nr. 98/2016, în timpul examenului, candidații nu vor avea voie să comunice între ei sau să dețină surse de informare și mijloace de comunicare, sub sancțiunea eliminării din examen pentru fraudă. De asemenea, în documentul menționat se precizează că accesul în sălile de examen se va face doar pe baza unui act de identitate, „până la ora stabilită de comisia de examen cel mai târziu până la momentul deschiderii plicului în care se află grilele de examen”.

Totodată, evaluarea lucrărilor se va face electronic, iar candidații trebuie să folosească pentru rezolvarea grilelor numai pixul cu pastă de culoare neagră, care le va fi distribuit la intrarea în sala de examen.

După aflarea rezultatelor, candidații vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a depune contestație.

Materiile de examen sunt:

– organizarea şi exercitarea profesiei de avocat;
– drept civil;
– drept procesual civil;
– drept penal;
– drept procesual penal.
Examenul pentru primirea în profesia de avocat se susține în cadrul INPPA și se desfășoară în mod unitar, în centrele teritoriale ale acestuia, având la bază o metodologie elaborată și aprobată de Consiliul UNBR.

Arondarea candidaților pentru susținerea examenului este cea stabilită prin Hotărârea 97 din 4 iunie 2016 privind organizarea examenului de primire în profesie – sesiunea septembrie 2016 și se va face în raport de baroul la care s-a depus cererea de înscriere la examen și la care, în caz de primire în profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat să se înscrie, fără a se putea înscrie în alt barou, astfel:

INPPA central (București): Barourile București, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Constanța, Tulcea și Dâmbovița;

Centrul teritorial Brașov: Barourile Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova și Sibiu;

Centrul teritorial Cluj-Napoca: Barourile Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj şi Maramureș;

Centrul teritorial Craiova: Barourile Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Argeş, Teleorman şi Vâlcea;

Centrul teritorial Iaşi: Barourile Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui;

Centrul teritorial Galaţi: Barourile Galaţi, Brăila şi Vrancea;

Centrul teritorial Timişoara: Barourile Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Satu-Mare şi Timiş

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax