Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: În iunie, la Alba Iulia şi Sibiu, seminarii şi ateliere practice pentru depunerea proiectelor în domeniul industriilor creative. Detalii şi înscrieri

Publicat

Foto-seminarii-2 Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru organizează două sesiuni de informare și ateliere de scriere proiecte pentru finanțare nerambursabilă în domeniul industriilor creative.

Sesiunile vor avea loc în perioada 8-9 iunie 2016 la Alba Iulia, respectiv în data de 14 iunie 2016 la Sibiu, în cadrul Bursei de spectacole din Festivalul Internațional de Teatru.

Aceste evenimente sunt organizate împreună cu Biroul Europa Creativă România – Subprogramul Cultura și Punctul Europa pentru Cetățeni România din cadrul Ministerul Culturii, cu sprijinul Primăriei Sibiu și al Teatrului Național ”Radu Stanca” Sibiu pentru evenimentul din 14 iunie.

Seminariile se vor axa pe prezentarea liniilor de finanțare a două programe europene, respectiv  Programul Europa Creativă, subprogramul Cultura (proiecte de traduceri literare, platforme care sprijină mobilitatea și promovarea creatorilor, dar și acțiuni speciale precum premiile UE pentru patrimoniu cultural, literatură, arhitectură și muzică, Capitalele europene ale culturii și Marca Patrimoniului European) și Programul Europa pentru Cetățeni (proiecte de înfrățire, rețele între orașe, proiecte de implicare ale societății civile).

”Considerăm ce aceste seminarii și informațiile prezentate în cadrul întâlnirilor sunt foarte utile în scrierea de proiecte pentru obținerea de finanțare nerambursabilă în desfășurarea unor activități din domeniul industriilor creative. Suntem la al treilea an de organizare a atelierelor interactive de informare prin proiectul Europe Direct Regiunea Centru și le organizăm ca urmare a solicitărilor primite, dar și datorită rolului nostru, de a sprijini potențialii solicitanți de fonduri și comunităților care doresc să se dezvolte din Regiunea Centru. Autoritățile publice locale, firmele, dar și ONG-urile pot participa pentru a obține informații practice privind accesarea fondurilor europene pentru proiecte dedicate cetățenilor, fie ele evenimente culturale, proiecții, traduceri, cât și cele de consultare a publicului larg sau de înfrățire între localități europene. Anul acesta propunem, pe lângă Sibiu, locație deja recunoscută ca epicentru cultural în luna iunie, în perioada Festivalului Internațional de Teatru, și municipiul Alba Iulia, care are la rândul său o serie de evenimente culturale de amploare, dar și alte idei de proiecte” a declarat Simion Crețu director general ADR centru.

Foto-seminarii-1 Sesiunea de informare din 8-9 iunie 2016 va avea loc la sediul ADR Centru din Alba Iulia și va prezenta Programul Europa Creativă și liniile de finanțare ale subprogramului Cultura în 8 iunie 2016, respectiv un atelier practic de lucru interactiv în scrierea de proiecte pe acest program, în data de 9 iunie 2016. Pentru acest eveniment numărul de locuri este limitat, participanții suplimentari urmând a fi notificați în vederea reprogramării la evenimentul de la Sibiu.

Sesiunea din 14 iunie 2016 va avea loc în cadrul Bursei de Spectacole (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu), la sediul Primăriei Municipiului Sibiu (str. Samuel Brukenthal nr. 2, sala 213), cu o prezentare a oportunităților de finanțare și aspecte practice în scrierea de proiecte pentru finanțare în Programul Europa pentru Cetățeni și Programul Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

Participarea la seminarii este gratuită.

Cei interesați să participe trebuie să completeze un formular de înregistrare.

Pentru sesiunea din 8-9 iunie aveți un formular de înregistrare on-line AICI, care se va completa până în 7 iunie 2016.

Pentru sesiunea din 14 iunie există un formular individual care se va transmite până în data de 11 iunie 2016 pe adresa de e-mail: europedirect@adrcentru.ro.

Mai multe informaţii, pe site-urile www.adrcentru.ro, și www.europedirect-adrcentru.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax