Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: La sfârşitul lunii decembrie se încheie proiectul ID:WOOD, care prevede dezvoltarea industriei lemnului în Regiunea Centru

Publicat

ADR ADR Centru, a organizat la Alba Iulia, evenimentul ”Soluții și modele de bune practici pentru îmbunătățirea competitivității IMM-urilor din industria lemnului – Contribuția proiectului ID:WOOD”. La acest eveniment au participat peste 50 de persoane, majoritatea reprezentând companii din Regiunea Centru, clustere și alte organizații interesate de tematica acestuia.

Evenimentul a fost un prilej pentru a prezenta un bilanț al activităților întreprinse de ADR Centru în cadrul proiectului ID:WOOD, „Clustering knowledge, Innovation and Design in the SEE WOOD sector” și pentru a comunica rezultatele obținute în cele 27 de luni de implementare.

”Prin intermediul acestui eveniment ne-am propus să prezentăm rezultatele implementării proiectului ID:WOOD, care va fi finalizat în data de 31 decembrie 2014 și totodată să oferim companiilor din Regiunea Centru noi perspective și oportunități de dezvoltare. În acest sens, expunerile susținute în cadrul evenimentului au abordat teme importante și de viitor, cum sunt oportunitățile de finanțare oferite de programul Orizont 2020, Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 sau Programul Operațional Regional 2014-2020.

De asemenea, vreau să subliniez faptul că abordarea la nivel transnațional a industriei lemnului, prin analiza și compararea performanțelor economice, a potențialului și rezultatelor în cercetare, transfer tehnologic dar mai ales din perspectiva implicării autorităților locale și regionale din regiunile partenere ne va ajuta în luarea unor decizii în favoarea dezvoltării acestui sector extrem de important pentru Regiunea Centru”, a declarat Simion Crețu, directorul general al ADR Centru.

Proiectul ID:WOOD a constituit o oportunitate importantă pentru Regiunea Centru în sensul readucerii în prim plan a unui sector economic cu un potențial de dezvoltare deosebit și anume industria lemnului. Analizele, planurile de dezvoltare și proiectele elaborate în cadrul inițiativei ID:WOOD, au contribuit la conturarea unei viziuni regionale privind viitorul acestui sector și totodată au contribuit la refacerea legăturilor dintre companii, universități și institute de cerce­tare, în scopul creșterii potențialului inovativ al produselor și serviciilor oferite de firmele din Regiunea Cen­tru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax