Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADR Centru vrea să contracteze, în 2011, 90% din valoarea fondurilor alocate la nivelul regiunii

Publicat

Agenţía de Dezvoltare Regională Centru îşi propune, anul acesta, să concretizeze proiectele contractate sau în curs de contractare în echipamente, străzi, şcoli, policlinici şi spitale, dar şi locuri noi de muncă şi atragerea de investitori. În acest sens, ADR Centru urmăreşte efectuarea unor plăţi de aproximativ 78 milioane euro, adică să contracteze în 2011 până la 90%din valoarea fondurilor alocate la nivel regional. Printre proiectele ADR Centru, în următoarea perioadă, se numără şi sprijinirea iniţiativelor regionale în domeniul bioenergiei, dar şi favorizarea inserţiei pe piaţa muncii a 600 de studenţi din trei regiuni româneşti, aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la viaţa activă.
„Au fost ani de muncă asiduă în toate cele şase judeţe ale regiunii, perioadă în care, cu ajutorul celor care au depus proiecte, Regiunea Centru a înregistrat rezultate pozitive. Aceste rezultate demonstrează că munca noastră şi expertiza pe care o deţinem în domeniul finanţărilor nerambursabile, activitate pe care o derulăm de 12 ani, sunt printre cele mai bune şi eficiente. Încet, încet, în perioada următoare, ne vom concentra atenţia pe implementarea proiectelor, pentru finalizarea cu succes a acestora şi atingerea indicatorilor propuşi. Însă, în acelaşi timp, pregătim noul Plan de Dezvoltare Regional, parte a strategiei naţionale în domeniul dezvoltării, pentru a putea atrage alte fonduri, prin proiectele noi care se vor înscrie de acum încolo în viitorul nostru portofoliu de necesităţi de finanţare”, a declarat directorul general ADR Centru, Simion Creţu.

În anul 2010, ADR Centru a reuşit să contracteze 57% din fondurile alocate prin Programul Regio şi şi-a depăşit ţinta, prin efectuarea unor plăţi în valoare de peste 43 milioane euro. Planurile ADR Centru pentru anul în curs au fost expuse jurnaliştilor într-o conferinţă de presă la care au participat directorul ADR Centru, Simion Creţu şi directorul Organismului Intermediar al POR, Maria Ivan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax