|

Aerodromul de la Vinţu de Jos, un proiect în stand-by, din lipsă de investitori

Aşteptat cu nerăbdare atât de localnici, cât şi de oamenii de afaceri care ajung în zonă, aerodromul de la Vinţu de Jos trebuia să devină funcţional în 2009. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, însă, pentru că a venit criza economică, după cum spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba, iar proiectul a fost pus la conservare până când vor exista investitori doritori să pună pe picioare o astfel de afacere.

Încă înainte de venirea crizei economice, autorităţile din Alba au analizat situaţia comparativ cu judeţele limitrofe şi au conştientizat importanţa dezvoltării infrastructurii aeriene. Doar că problemele economice au împiedicat finalizarea unui aerodrom în judeţ.

Administraţia locală a pregătit terenul pe care urma să fie realizat noul aerodrom. Potrivit planului stabilit de Consiliul Judeţean Alba şi administraţia locală din Vinţu de Jos, aerodromul va avea o pistă înierbată şi una de beton, pe care se va opera numai în condiţii de zbor la vedere, un drum de acces cu o lăţime de şapte metri, echipare tehnico-edilitară, spaţiu administrativ, o sală de aşteptare de mici dimensiuni, hangar şi anexe, un turn de control şi dirijare zbor, dar şi parcări pentru autoturisme şi autocare. Aerodromul de la Vinţu de Jos va putea fi folosit de elicoptere şi avioane mici, de până la 30 de pasageri. Pista va avea o lungime de 856 metri şi o lăţime de 80 metri.

Consiliul Judeţean Alba şi-a luat angajamentul de a rezolva tot ceea ce ţine de infrastructură edilitară şi împrejmuirea aerodromului cu gard, Consiliul Local Vinţu de Jos a oferit terenul, iar ceea ce ţine de amanejare piste, construirea hangarelor şi anexelor ar urma să intre în responsabilitatea investitorilor.

Când s-a întocmit planul aerodromului, se discuta că existau potenţiali clienţi pentru ca investiţia să fie justificată. Astăzi este greu să estimăm dacă aerodromul ar fi avut clienţi suficienţi ca să supravieţuiască pe timp de criză, însă toată lumea speră la o revenire economică astfel încât infrastructura rutieră şi aeriană să nu mai fie un minus pentru judeţul nostru în atragerea investitorilor.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=23793avatar Publicat de pe 4 mai 2011
Publicat în Business news.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Justitiarul: Pentru asa ceva ar trebui reintrodusa pedespsa cu moartea!!! Un astfel de calau nu are de ce sa mai fie...
  • Vasile: Trag speranta ca judecatorii vor lua masuri ca acest animal de prada sa nu mai poata respira aerul libertatii...
  • Tara lui Papura Voda: Daca primavara-vara, cand e perioada cea mai potrivita, lucrarile abia inainteaza pe primele 2...
  • Ghita: Domnul Dirzu in ce calitate la sedinta? Intalnirile de lucru nu se mai fac decat sub atenta indrumare a...
  • Cristina: Am vazut titlul, doar inceputul acestuia. Am intrat repede pe articol, ca sa citesc: iata, ceva despre...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI