Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Află la ce şcoală eşti arondat. IŞJ Alba a făcut publică lista circumscripţiilor şcolare din Alba

Publicat

elevi

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a afişat circumscripţiile şcolare în vederea organizării claselor pregătitoare şi a claselor I pentru anul şcolar 2012-2013. Cei care doresc să afle cărei unităţi de învăţământ sunt arondaţi în funcţie de strada pe care locuiesc pot consulta lista pusă la dispoziţie pe site-ul IŞJ Alba.

Albaiulienii ai căror copii au împlinit sau împlinesc vârsta de 6 ani au obligația fie de a înscrie copilul în clasa pregătitoare, fie de a-l înscrie în clasa I.  Părinții pot alege dacă vor să-și înscrie copilul la o școală favorită sau dacă vor să-l înscrie la școala de circumscripție.
Inspectorii școlari atrag atenția că vor avea prioritate la orice școală copiii care fac parte din circumscripția respectivă, adică aceia care locuiesc pe străzile din apropierea școlii. Doar locurile rămase neocupate vor fi distribuite ulterior către părinții care au făcut alegeri preferențiale.

În total, la nivelul judeţului Alba, 5.138 de peşcolari vor începe şcoala la toamnă. Potrivit recensământului realizat de IŞJ Alba, dintre aceştia, 2-162 de copii vor intra în clasa zero, iar 2.976 de preşcolari vor intra din septembrie în clasa I.

Programul înscrierilor este împărţit în 4 etape şi se va desfăşura în felul următor:

5-16 martie 2012: Înscrierea copiilor la şcolile de circumscripţie

20-27 martie 2012: Înscrierea copiilor la alte unităţi şcolare decât cele de circumscripţie în funcţie de anumite criterii: copii cu handicap, copii orfani sau provenind din familii monoparentale, copii ai cadrelor didactice sau ai personalului din învăţământ sau copii care mai au fraţi care studiază la şcoala în cauză

23-25 aprilie 2012: Copii care nu s-au înscris încă la şcoli şi cei care nu vor avea locuri în şcolile din afara circumscripţiei, la care s-au înscris, revin la şcoala de care aparţin

2-9 mai 2012: Înscrierea la şcoală a tuturor copiilor care, din diverse motive, nu au fost înscrişi, la şcolile de care aparţin sau la alte şcoli unde mai sunt locuri.

Vezi lista circumscripţiilor şcolare din Alba: Lista circumscriptii scoli.

Citeşte mai multe despre condiţiile de înscriere în clasele pregătitoare şi şcolile din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax