Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Agenţia Moody`s a îmbunătăţit rating-ul municipiului Alba Iulia: Ba1 cu perspectivă pozitivă. Care sunt motivele

Publicat

primaria alba iulia Moody’s Investors Service a îmbunătăţit din nou ratingul municipiului Alba Iulia, de la „Ba1″, cu perspectivă stabilă, la „Ba1” cu perspectivă pozitivă. Principalele motive ale acestei îmbunătăţiri a credit rating-ului sunt modificarea rating-ului suveran (ratingul de ţară) de la „Baa3” stabil, la pozitiv şi aprecierea că există influenţe solide între situaţia financiară şi operaţională la nivel guvernamental şi cele la nivel de autorităţi publice locale. De asemenea, Moody`s a constatat performanţă financiară continuă a municipiului Alba Iulia.

Ratingul pozitiv pentru Alba Iulia este dat de contextul mecroeconomic şi cel financiar din ţară, pe baza prospectelor de creştere economică pe termen mediu. Agenţia a luat în considerare creşterea alocărilor din bugetul de stat (ce reprezintă 75% din veniturile locale), ce au permis municipiului să obţină rezultate bune în ultimii trei ani, cu excedente anuale de 29% la categoria venituri operaţionale. Şi pentru anul viitor, se aşteaptă ca rezultatele financiare să fie similare, ţinând cont de politice şi procedurile bine definite şi managementul financiar. Agenţia se aşteaptă ca Alba Iulia să-şi reducă gradual nivelul datoriei la sub 70% din veniturile operaţionale, în 2017.

Data trecută când Moody’s Investors Service a stabilit că credit rating-ul oraşului Alba Iulia este „Ba1” negativ a fost luat în considerare managementul prudent al bugetului, rezervele „confortabile” de bani, dar şi capacitatea limitată de atragere de venituri a municipalităţii.

Vezi AICI aprecierile Agenţiei Moody’s privind analiza de rating făcută publică anul trecut şi AICI aprecierile făcute publice în 15 decembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax