Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Agricultorii români vor putea primi despăgubiri de la UE pentru cantitățile nevândute de fructe și legume. Termenul limită de depunere a cererilor

Publicat

legumeMinisterul Agriculturii a anunțat că producătorii agricoli din România vor putea primi noi despăgubiri de la Comisia Europeană pentru nevânzarea a până la 3.000 de tone de fructe și legume proaspete, din cauza embargoului impus de Rusia Uniunii Europene.

„Ca urmare a prelungirii embargoului Federației Ruse impus produselor agroalimentare ale Uniunii Europene, Comisia Europeană a prelungit măsurile de sprijin excepțional cu caracter temporar suplimentar pentru producătorii din sectorul fructe și legume”, scrie în document.

Sprijinul financiar se va acorda pentru 1.500 tone de fructe – mere, pere, prune, fructe de tip baca, struguri de masă proaspeți, piersici și nectarine – și pentru 1.500 tone de legume – roșii, castraveți, morcovi, varză albă și varză roșie, ardei gras, conopidă, broccoli, ciuperci din genul Agaricus. La propunerea Organizației Interprofesionale Prodcom legume fructe (OIPA), un solicitant poate beneficia de maximum 750 tone din cantitatea totală repartizată fiecărui sector, respectiv legume/fructe.

Termenul limită de solicitare a retragerilor de pe piață este 15 septembrie pentru legume și 15 octombrie pentru fructe.

Dăcă până la data de 15 octombrie nu s-au solicitat cantitățile stabilite, pentru cantitatea rămasă disponibilă pot fi depuse cereri de către orice beneficiar, până la atingerea plafonului de 3.000 de tone.

Pot beneficia de acest sprijin organizațiile de producători din sectorul fructe și legume și producători de fructe și legume care nu sunt membri ai unei organizații de producători.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax