Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consilierii Clepan (PSD) şi Albani (PNL) s-au declarat nemulțumiți de răspunsul primt de la AIDA-TL despre cheltuielile STP Alba Iulia

Publicat

Marţi, consilierul local Horaţiu Clepan a prezentat în cadrul conferinţei de presă PSD răspunsul primit de la STP la întrebările pe care, împreună cu Simone Albani, le-au adresat firmei de transport public din Alba Iulia. După o lună, a apărut și răspunsul la cererea de documente privind deconturile lunare de la începutul contractului, situaţia contractelor de achiziţie carburant, anvelope, piese de schimb, asigurări obligatorii şi casco, statul de plată, consumul de carburant şi fişa de consum pe mijloc de transport.

Dacă în luna mai, reprezentanţii STP Alba Iulia au transmis printr-un comunicat de presă că „vom pune la dispoziția Consiliului Local orice informații sau documente pe care le consideră necesare în legătură cu activitatea noastră. La fel am procedat și până acum, ori de câte ori a fost nevoie, fără a avea nici o obligație legală din acest punct de vedere”, iată că în luna iulie Clepan şi Albani, responsabili cu monitorizarea activității STP Alba și derularea contractului de transport public încheiat cu municipalitatea, rămân în „ceaţă” prin răspunsul primit de la directorul executiv AIDA- Transport Local, Dorin Nistor. Nu au primit nicio cifră concretă a achiziţiilor făcute cu carburantul şi diverse piese de schimb, dar nici desfăşurătorul cu numărul de călători zilnic din 10.09.2012.

În prezent, municipiul Alba Iulia se poate lăuda cu 77 de autobuze, care „supravieţuiesc” şi din bani publici, 3,5 milioane de euro cheltuiți anual pentru achiziţii şi 4,7% profit din cifra de afaceri a firmei de transport public, sume acoperite de Primărie.

AICI puteţi citi răspunsul primit dat de AIDA-Transport local consilierilor locali, Horaţiu Clepan şi Simone Albani, la solicitările făcute în data de 13 iunie.

Horaţiu Clepan a dat ca exemplu bun de urmat în ceea ce priveşte cheltuielile cu transportul public local, municipiul Sebeş. Acesta a spus că Primăria Sebeş nu alocă niciun ban societăţii de transport din oraş. Consilierul local este convins că şi „oamenii din Alba Iulia vor să afle ce se întâmplă cu cele 3,5 milioane de euro și cu cei 4,7% profit”.

Bogdan Medrea a precizat în cadrul conferinţei că reprezentanţii STP au fost întrebaţi ce ar însemna dacă nu ar mai fi alocați 3,5 milioane de euro pe an, iar răspunsul se pare că a fost unul simplu şi la obiect: „prețul unui bilet pe o călătorie ajunge la 6 lei”.

„ Noi considerăm că este o datorie morală a celor de la STP să ne arate costurile, adică, dacă acum un an ne chemau la ei să vedem ce cheltuieli au, acum când le cerem să ne arate ne spun că noi nu avem nici un drept asupra lor. Nu au de ce să ne explice nouă care sunt cheltuielile, pentru că ei nu se supun legii cheltuielilor publice”, a adăugat Medrea.

Reamintim că, în repetate rânduri, Simone Albani a atras atenția că acest contract încheiat între STP Alba Iulia și administrația locală este unul păgubos pentru municipalitate, care anual împovărează bugetul local. Astfel, Horațiu Clepan și Simone Albani au datoria ca, o dată la trei luni, să prezinte informații cu privire la activitatea AIDA Transport Local și STP Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax