Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Airsoft, paintball şi tragerile cu arcul, doar în baze sportive sau poligoane special amenajate. Propunere legislativă, la Senat

Publicat

paintballDeputaţii sunt de părere că sporturile de agrement precum armele de airsoft, paintball sau tirul cu arcul se practică în mod haotic şi periculos pentru siguranţa cetăţenilor, astfel că au depus o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Iniţiatorii susţin ca aceste sporturi să se facă în cadrul unor federaţii, campionate, astfel încât să fie supravegheate toate condiţiile.

„Arcurile de agrement folosite în mod necorespunzător pot pune în pericol viața persoanelor din jur. Datorită caracteristicilor acestora, aceste arme pot deveni letale și totodată pot deveni ușor unelte de braconaj. Pentru armele de airsoft și paintball situația este asemnănătoare, chiar dacă acestea nu pot provoca accidente letale, ele pot provoca leziuni grave, ca de exemplu orbirea. Nu este suficient ca o zonă să fie semnalizată, pentru că aceste proiectile pot depăși lejer zona îngrădită. De asemenea, prin natura acestor sporturi care atrag grupuri mari de oameni, în care se folosesc tehnici şi tactici militare, echipamente militare, acestea ar trebui supravegheate şi monitorizate, urmărindu-se păstrarea caracterului sportiv”, se precizează în expunerea de motive.

Inițiatorii proiectului consideră că sporturile de agrement, organizate în baze sportive, nu numai că vor aduce un plus de siguranţă, ci vor introduce în circuitul economic venituri „care acum se pierd, pentru că ar stimula investiţiile în acest segment de activitate şi ar concentra spre locuri bine definite cluburi sportive sau grupuri individuale de practicanţi”.

„Odată cu apariția acestor baze se vor crea federații, competiții, campionate, se vor vinde produse destinate acestor competiții. Acum totul se desfășoară haotic, prin păduri sau fabrici dezafectate cu potențial pericol letal, fără supraveghere sau control din partea cuiva”, se mai precizează în expunerea de motive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax