Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AJFP Alba: 30 iunie, termen limită pentru depunerea cererii de anulare a unei părţi din obligaţiile fiscale accesorii

Publicat

anaf ajfp finante alba

anaf ajfp finante alba Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba reamintește contribuabililor că joi, 30 iunie, este termenul – limită pentru depunerea cererii de anulare accesorii, pe baza OUG 44/2015. Este vorba despre amnistia fiscală prin care cei care şi-au plătit până la 31 martie obligaţiile fiscale restante la 30 septembrie anul trecut beneficiază de anularea penalităților de întârziere. Doar că până joi, trebuie să plătească 45,8% din dobânzile aferente obligațiilor principale restante, ca să scape de restul de dobândă de 54,2%.

“Având în vedere faptul că, potrivit OUG nr.44/2015, în data de 30 iunie 2016 este ultima zi de depunere a cererii de anulare a accesoriilor aferente obligaţiilor de plată principale către bugetul general consolidat, administrate de ANAF, restante la 30.09.2015, AJFP Alba invită toţi contribuabilii care şi-au achitat obligaţiile fiscale – conform condiţiilor precizate în ordonanţă  – să-şi depună la registratura organului fiscal cererea de anulare a accesoriilor sau să o expedieze prin poştă, cu data de expediere 30.06.2016.

Totodată, AJFP Alba reaminteşte contribuabililor faptul că data de 30 iunie 2016 inclusiv  este termenul – limită pentru achitarea cotei de 45% din dobânzile aferente obligaţiilor de plată principale  restante la 30.09.2015, inclusiv, administrate de ANAF”, se arată în comunicatul AJFP Alba.

În situaţia în care toate condiţiile sunt îndeplinite pentru a putea beneficia de anularea unor cote părţi din obligaţiile fiscale accesorii, dar nu se depune cererea de anulare până la  data de 30 iunie 2016  inclusiv, se pierde dreptul de a beneficia de aceste facilităţi, chiar dacă s-a notificat intenţia de a beneficia de aceasta, potrivit sursei citate.

OUG 44/2015 prevede că toți cei care își vor achita până la 31 martie 2016 obligațiile de plată datorate bugetului general, restante la 30 septembrie 2015 și administrate de ANAF, vor beneficia de anularea penalităților de întârziere.

Potrivit documentului, contribuabilii care plătesc până la 30 iunie 2016 o cotă de 45,8% din dobânzile aferente obligațiilor principale restante stabilite prin decizii comunicate până la data stingerii obligațiilor de plată principale vor putea beneficia, condiționat, de anularea unei cote de 54,2% din dobânzile aferente obligațiilor principale datorate bugetului general consolidat la 30 septembrie, administrate de ANAF.

De asemenea, de aceste facilități fiscale vor putea beneficia, dacă îndeplinesc condițiile legale, contribuabilii persoane fizice, persoane juridice sau entități fără personalitate juridică. Conform OUG, pentru a beneficia de anularea penalităților de întârziere și a cotei de 54,2% din dobândă, contribuabilii trebuie să depună o cerere în acest sens la organul fiscal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax