Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Al doilea INCENDIU la casa de tip familial din Tiur-Blaj, la doar două luni după ce copiii s-au întors în centru. Clădirea a fost distrusă de flăcări în octombrie şi renovată

Publicat

Ghinionul pare să continue la casa de tip familial din cartierul Tiur, municipiul Blaj, unde sunt găzduiţi aproximativ 10 copii. Al doilea incendiu în şase luni a izbucnit miercuri după-amiaza, la clădirea proaspăt renovată. Flăcările au cuprins o cameră a imobilului, iar, din primele informaţii, copiii care se aflau în incintă nu au fost răniţi.

La faţa locului au fost chemaţi să intervină pompierii de la Blaj şi, potrivit ISU Alba, incendiul a fost localizat.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, Garda de intervenție Blaj a intervenit miercuri seară, la ora 19.53, în municipiul Blaj, cartierul Tiur, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o cameră a unei case de copii de tip familial.

În momentul izbucnirii incendiului, în casă se aflau 10 copii şi un îngrijitor care s-au autoevacuat fără probleme.

Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD.

Ca urmare a incendiului au ars un pat, un dulap și pardoseala pe aproximativ 2 mp și s-au degradat tavanul și un geam de termopan.

Reamintim că, în luna martie, cei 10 copii aflaţi în sistemul de protecţie specială la casa de tip familial din localitatea Tiur-Blaj s-au mutat din nou în această locaţie, după ce imobilul a fost renovat cu de o fundaţie din Baia Mare, care a încheiat protocol cu DGASPC.

În luna octombrie a anului trecut un adolescent de 16 ani a provocat incendiul la casa de tip familial după ce avusese un conflict cu unul dintre tinerii din centrul respectiv. Atunci, copiii şi îngrijitorul au reuşit să se salveze la timp şi au fost transferaţi la centrul din Blaj.

Citeşte şi Incendiul de la casa de copii din Tiur – Blaj a fost provocat de un adolescent. S-a răzbunat pe un tânăr din centrul familial şi a dat foc clădirii

În incendiul de anul trecut au ars acoperişul casei confecţionat din lemn cu învelitoare din plăci bituminoase ondulate pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp, 12 paturi cu lenjeria aferentă, mobilier din camera de zi, haine (aproximativ 150 kg), patru birouri şi scaune din lemn, 12 dulapuri de haine din lemn, 11 uşi de interior din pvc, 2 uşi de exterior din pvc cu geam termopan, 10 ferestre din pvc cu geam termopan, patru mese cu 12 scaune din sala de mese, materiale şi rechizite şcolare copii, clădirea fiind afectată în proporţie de 80%.

Precizăm că în judeţul Alba, în baza parteneriatului între Fundaţia HHC România şi DGASPC, au fost construite şi dotate patru imobile, dintre care trei sunt situate în municipiul Alba Iulia şi unul în Blaj. Fiecare casă de tip familial asigură serviciile necesare pentru un număr de maximum 12 copii cu deficienţă mintală uşoară sau medie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax