Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ALBA: Anul executărilor silite. Locuinţe, terenuri şi maşini, scoase la licitaţie

Publicat

După euforia imobiliară şi de pe piaţa autoturismelor din 2007 şi 2008, care a cuprins, pentru scurtă perioadă, şi judeţul Alba, tot mai mulţi cetăţeni sunt puşi, astăzi, în faţa executărilor silite. Proprietarii de terenuri, construcţii sau alte bunuri mobile cu datorii la bănci şi la Fisc „au sărăcit” peste noapte.

Instituţiile bancare au dat sute de anunţuri cu licitaţii, organizate până la sfârşitul anului, numărul acestora înregistrând o creştere exponenţială în ultima perioadă, în condiţiile în care multe licitaţii sunt prelungite de la o lună la alta, pentru că executorii găsesc foarte greu cumpărători.

Pe site-ul executari.com, Raiffeisen Bank are cel mai mare număr de locuinţe scoase la licitaţie, în urma executărilor silite, din judeţul nostru. Terenurile şi casele recuperate de la clienţii care nu şi-au mai achitat ratele la credite au preţuri de pornire la licitaţii destul de mari pentru o piaţă imobiliară stagnantă (în cazul judeţului nostru). Spre exemplu, un apartament cu două camere (reprezentând jumătate dintr-o casă) are un preţ de pornire de  363.000 lei. Locaţia este în Alba Iulia, pe strada Aurel Vlaicu.

O altă instituţie care se întrece cu băncile în executări silite este Administraţia Finanţelor Publice Alba. Fiscul se ocupă în mod special de firme, aşa că majoritatea bunurilor recuperate de la rău-platnici sunt automobile de toate felurile. Nici puterea de cumpărare a locuitorilor în ceea ce priveşte maşinile nu mai este ce a fost odată, criza economică din ţara noastră provocând un recul şi în acest sector.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax