Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia află vineri dacă intră în cursa finală pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. O nouă etapă de selecţie

Publicat

alba iulia de la inaltime

FOTO: Romulus Oprișcan

Vineri se va anunţa public dacă Alba Iulia intră pe lista scurtă a orașelor care concurează pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. O nouă etapă decisivă a competiției este derulată în perioada 7-10 decembrie, prin audierea celor 14 candidați înscriși în cursa pentru obținerea prestigiosului titlu.

În urma analizării documentației depuse de mai multe orașe din România, au fost acceptate candidaturile orașelor Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timişoara, Târgu Mureş. Eligibilitatea dosarelor de candidatură ale orașelor mai sus-amintite a fost validată de experții Comisiei Europene.

Lista scurtă a orașelor preselectate va fi anunțată vineri, 11 decembrie, la ora 12.00, în cadrul unei conferințe de presă, susținută de Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, la care vor participa reprezentanții Comisiei Europene, precum și președintele juriului.

Juriul va invita doar orașele care dețin, în opinia acestuia, o reală șansă de a câștiga titlul 2021, să-și revizuiască și să-și completeze candidaturile pentru etapa finală de selecție, preconizată pentru perioada august-septembrie 2016.

Membrii juriului au fost numiți de Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comitetul Regiunilor. Ministerul Culturii a numit, de asemenea, doi experți naționali, în consultare cu Comisia Europeană și în urma validării oficiale a acesteia din urmă. Cei doisprezece experți care vor evalua candidaturile orașelor sunt: Sylvia Amann, Cristina Farinha, Ulrich Fuchs, Steve Green, Valentina Iancu, Jordi Pardo, Anton Rombouts, Aiva Rozenberga, Pauli Sivonen, Raluca Velisar, Agnieska Wlazel, Suzana Žilič Fišer.

Conform instrucțiunilor primite din partea instituțiilor europene, audierile orașelor nu vor fi deschise publicului.

Ministerul Culturii, ca organizator principal al competiției, le dorește mult succes delegațiilor, asigurându-le de depunerea tuturor eforturilor pentru organizarea unui concurs corect și transparent.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax