Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia ar putea avea un reprezentant la EUROVISION. Artistul Silvan Stâncel s-a înscris la preselecții pentru faza națională a concursului

Publicat

YouTube video

Silvan Stâncel, cunoscutul interpret de folk din Alba Iulia, s-a înscris la preselecțiile pentru faza națională a concursului Eurovision, care va avea loc în martie, la Brașov. Cu piesa „O clipă nebună”, a cărei text și muzică îi aparțin, artistul albaiulian speră să câștige inimile românilor și să ajungă să reprezinte țara noastră la Copenhaga (Danemarca), unde se va desfășura Eurovisionul anul acesta, în 6, 8 și 10 mai.

Sugestia de participare la concursul Eurovision i-a aparținut prietenului artistului, Ovidiu Scridon, care, după ce a ascultat piesa „O clipă nebună”, i-a propus lui Stâncel să o înscrie la concurs: „Am analizat ideea și apoi exact asta am și făcut. Nu știu dacă va trece sau nu de preselecție, însă e o piesă care îmi place, în care cred și pe care o voi promova de acum înainte. Până una alta, sunt invitat împreună cu Ovidiu Scridon să particip cu un recital pe data 22 martie 2014 la Brașov Business Park în cadrul Târgului Internațional de Carte și Muzică Brașov din 20-23 martie 2014 unde vom cânta și această piesă. Lucrurile bune se întâmplă, trebuie să ai curaj, să te lupți si să acționezi acum pentru că, vorba cântecului… viața-i o clipă, o clipă nebună!”, a precizat Stâncel.

„… O clipă nebună este o piesă scrisă recent, cu totul diferită ca text și muzică față de tot ce ceea ce am compus până acum. Este inspirată din viața mea reală și cred într-adevăr ce spun acolo… Nu e multă filosofie, ci doar un crez simplu: „Viața-i o clipă, o clipă nebună…” E un cântec de dragoste care se poate potrivi oricui și, spun eu, probabil unul dintre cele mai sensibile cântece pe care le-am scris până acum. Tot ce-mi doresc vis-a-vis de acest cântec și Eurovision 2014 este ca el să ajungă în inimile și urechile a cât mai multor oameni, să se bucure. Sunt 3 minute de dragoste și intimitate. Sper să placă. Cât despre Eurovision, e o surpriză și pentru mine. Deși am câștigat 7 concursuri naționale de muzică, recunosc că Eurovisionul poate fi o cu totul altă experiență. Anul trecut am cântat în Anglia, Italia, Slovacia însă o intrare la vârf de Eurovision ar fi ceva minunat. Eurovision este un festival care nu mai are nevoie de nici o prezentare”, a mai adăugat artistul.

Noutatea de anul acesta a fazei naționale de selecţie pentru concursul Eurovision este că artiștii au posibilitatea de a-și promova piesa şi prin propriul videoclip. Astfel, TVR urmează exemplul pe care European Broadcasting Union (EBU) îl foloseşte în competiţia internaţională şi răspunde, în același timp, solicitărilor din anii anteriori ca artiştii să aibă libertatea de a pune în evidenţă atuurile piesei şi printr-un videoclip adecvat. Totodată, concurenţii au posibilitatea de a atrage voturi printr-un videoclip care să le demonstreze creativitatea şi care să întregească mesajul piesei. Cu toate acestea, artistul albaiulian nu a pregătit încă un videoclip la piesa cu care s-a înscris la preselecții: „Îmi doresc și un videoclip însă e prematur să spun acum dacă va avea sau nu”.

Difuzarea tuturor videoclipurilor care vor fi înscrise la faza națională a Eurovisionului va avea loc în perioada 24 – 28 februarie, pe canalele SRTv.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. xyzwq

    joi, 13.02.2014 at 11:34

    ce melodie naspa … cu nici un inteles

  2. cosmin

    joi, 13.02.2014 at 14:29

    la fel ca numele tau

    • xyzwq

      vineri, 14.02.2014 at 11:44

      Draga Cosmin , daca nu ai cunostinte in domeniul muzicii , te rog sa nu comentezi ..eu lucrez in domeniul asta de mai bine de 10 ani si sunt referendum pe centrul tarii.
      Multumesc pt intelegere .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax