Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bilanţ 2010: Magistraţii din Judecătoria Alba Iulia au avut, fiecare, peste 1000 de dosare de soluţionat

Publicat

Creşterea volumului de dosare nou intrate, dar şi numărul insuficient de judecători de la nivelul instanţelor din Alba Iulia îngreunează substanţial buna desfăşurare a actului de justiţie. Doar în anul 2010, Judecătoria Alba Iulia a avut pe rol un număr de 16.293 de dosare, dintre care doar un singur judecător a avut de soluţionat, în medie, 1.057 de dosare. Bilanţul activităţii Judecătoriei Alba Iulia ne arată că, faţă de anul trecut, când au fost soluţionate 859 de dosare, se constată o creştere cu peste 23% a încărcăturii medii pe judecător.

„Tendinţa de creştere a volumului de dosare nou intrate a început să se manifeste încă din 2008 şi a determinat practic o dublare a volumului de dosare înregistrate. Acest lucru este cauzat şi de faptul că, în perioada 2007-2010, schema de personal în privinţa judecătorilor nu a fost niciodată completă. Ca urmare a promovărilor sau transferurilor, a avut loc o creştere constantă a stocului de dosare rămase nesoluţionate la finele fiecărui an, dosare care s-au adăugat celor nou intrate. În cursul anului 2010, Judecătoria Alba Iulia a funcţionat, în medie, cu un număr de 12 judecători din totatul de 15 posturi prevăzute în statutul de funcţiuni al instanţei”, se arată în bilanţul efectuat de Judecătoria Alba Iulia.

O cauză a creşterii volumului de dosare nou intrate o reprezintă perioada economică dificilă, ce a determinat înmulţirea numărului de litigii patrimoniale, civile sau comerciale, cauzate de neexecutarea obligaţiilor contractuale de către una dintre părţi, dar şi a contestaţiilor formulate împotriva executărilor. Un alt motiv care a stat la baza acestei situaţii a fost acordarea unor termene de judecată exagerat de mari, raportat la specificul şi natura unor categorii de cauze, ceea ce a condus în mod firesc la creşterea duratei de soluţionare a cauzelor penale.

În materie civilă, numărul dosarelor înregistrate în 2010 la nivelul Judecătoriei Alba Iulia a crescut cu 1.763 de dosare, în timp ce, în materie penală, creşterea a fost de 194 de dosare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax