Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia Smart City: 50 de dispozitive, montate în diferite locuri din oraș, vor monitoriza consumul de apă și pierderile din rețea

Publicat

apometre radio În cadrul proiectului Alba Iulia Smart City, în municipiu se va realiza o soluţie inteligentă de management şi contorizare a sistemului public de distribuţie a apei. Mai precis vor fi montate 50 de dispozitive care trimit în reţea date legate de volumul de apă, alerte de pierderi și alerte în caz de încercare de fraudare a contorului.

Cu ajutorul acestor 50 de dispozitive, se va putea monitoriza secundă de secundă consumul de apă. Dispozitivele de contorizare și monitorizare a sistemului de distribuție a apei sunt parte a protocolului de colaborare între Orange România și Primăria Alba Iulia, în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City 2018.

Potrivit echipei Alba Iulia Smart City, încă din luna decembrie 2016, Orange a început discuțiile cu conducerea Apa CTTA Alba și s-a decis ca societatea să ofere 50 de locații din Alba Iulia, în care Orange să instaleze în mod neintruziv pentru consumatori (făra montarea unui alt contor) dispozitive care vor trimite direct către societatea Apa CTTA indexul contorului și alerte în caz de încercare de fraudare a contorului.

„A fost o discuție în toamnă, au venit cu o propunere să monteze în Alba Iulia 50 de dispozitive de măsurat cantitatea de apă, respectiv apometre. Acestea măsoară cantitatea pe un sistem clasic și mai apoi transmit datele printr-un sistem wireless într-un centru în care se pot vizualiza consumurile sau tot ce se întâmplă la punctul de consum respectiv.

Am dat 50 de locații în oraș și spuneau că ni le dau gratuit, iar noi să le montăm. Am urmărit atât asociații de locatari, firme cât și persoane fizice, ca să acoperim toată gama, să vedem cum se comportă”, a declarat pentru Alba24 directorul general APA CTTA Alba, Ștefan Bardan.

În luna martie a acestui an, Orange împreună cu partenerii săi și Apa CTTA au desfășurat un site survey pentru a vedea tipurile de contoare instalate, cât și nivelul de acoperire a soluției propuse pentru transmiterea datelor. În urma acestuia, Orange este în decurs de a finaliza soluția tehnică pe care să o propună către Apa CTTA.

„Așa cum este menționat în protocolul de colaborare, costurile aferente soluției tehnice oferite către Apa CTTA vor fi suportate de către Orange România”, au transmis reprezentanții echipei Alba Iulia Smart City.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax