Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia Smart City: Monumentele istorice și obiectivele turistice din Cetatea Alba Carolina, transpuse într-o realitate virtuală. Proiect în CL

Publicat

imagini aeriene, alba iulia Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de vineri, 28 aprilie, un protocol de colaborare între Municipiul Alba Iulia și compania Euro Jobs SRL în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018”. Protocolul prevede realizarea unor tururi virtuale, inclusiv prin tehnologia VR (Virtual Reality), cu monumentele din Cetatea Alba Carolina, și o filmare aeriană 4K. Acestea urmează să fie folosite de către municipalitate în vederea promovării potențialului cultural, istoric și turistisc al orașului Alba Iulia la nivel național și internațional.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 195/26.07.2016 s-a aprobat încheierea unui protocol de cooperare între municipiul Alba Iulia și Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională în vederea cooperării în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018” în România. Conform Ministerului „această inițiativă vine în contextul în care industria TIC din România înregistrează valori crescute de concentrare și dezvoltare,cu o piață de produse și servicii bazate pe tehnologii inteligente în continuă creștere. Acest proiect se bazează pe dezvoltarea de parteneriate care vor conduce la dezvoltarea inteligentă a orașului Alba Iulia și proiectarea lui într-un context tehnologic care să îl facă mai atractiv pentru locuit, pentru turiști și pentru potențiali investitori. Principiul acestui proiect este de implica în mod voluntar diferiți actori locali, regionali și naționali din sectorul privat, public, universitar, de cercetare, neguvernamenta, etc., care să contribuie în mod voluntar și prin resurse proprii la construirea celui mai modern și inteligent oraș din România din punct de vedere high-tech, orașul în care s-a născut viitorul.

Scopul acestor cooperări este de a transforma orașul Alba Iulia într-un oraș inteligent, o expoziție a soluțiilor inteligente, care să poată fi vizitată în Alba Iulia de turiști și de o mie de primari pe tot parcursul anului 2018, când Alba Iulia va fi în centrul tuturor evenimentelor dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unirea, act consemnat la Alba Iulia în anul 1918. Beneficiile pentru Alba Iulia a acestor proiecte se vor traduce pe termen lung în creșterea calității serviciilor publice dedicate cetățenilor, creșterea eficienței gestionării resurselor existente (de la resurse energetice, materiale, financiare, logistice, la resurse umane și altele), utilizarea de instrumente și facilități care să atragă noi investitori, creșterea vizibilității orașului și a numărului de turiști care vizitează orașul, punerea destinației turistice Alba Iulia pe harta orașelor turistice din lume, creșterea rolului de satisfacție al utilizatorilor finali, cărora li se adresează soluția (turist, investitor, cetățean, etc.).

Protocolul care va fi încheiat cu compania Euro Jobs SRL propune realizarea unei soluții care să transpună patrimoniul cultural al orașului Alba Iulia într-o realitate virtuală care să contribuie la creșterea vizibilității potențialului cultural al municipiului Alba Iulia la nivel național și internațional și totodată să permită utilizatorilor să cunoască valoarea patrimoniului cultural istoric al orașului Marii Uniri, oraș de importanță națională. Totodată, acest nou instrument de promovare își propune să stârnească interesul potențialilor turiști, cercetători sau oameni de știință, de a vizita orașul cu cea mai mare cetate din România în scop turistic, de cercetare, sau științific. Utilizarea acestui instrument de promvare se poate traduce și în creșterea atractivității orașului pentru potențialii investitori din domeniul turismului sau conex, care ar putea fi interesați de potențialul de dezvoltare deținut de Cealaltă Capitală.

Proiectul propus a fi implementat în cadrul colaborării cu compania Euro Jobs SRL se va traduce în realizarea de tururi virtuale pentru Cetatea Alba Carolina (cuprinzând toate monumentele și obiectivele turistice din cetate, șanțurile cetății și zona de apărare) și interiorul Catedralei Încoronării care vor putea fi accesate gratuit de către utilizatori, inclusiv prin tehnologia VR și totodată realizarea unei filmări aeriene de aproximativ 5 minute în format full HD – 4k.

Atât tururile virtuale cât și filmarea aeriană vor fi predate municipalității până în data de 31 august 2017, urmând a fi folosite de către municipalitate în vederea promovării potențialului cultural, istoric și turistisc al orașului Alba Iulia la nivel național și internațional. Perioada de valabilitate a protocolului propus a fi încheiat între municipiul Alba Iulia și compania Euro Jobs SRL începe cu prima zi a semnării acestuia de către părți și se va finaliza pe date de 01.03.2019.

Soluțiile propuse în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018” de către compania Euro Jobs SRL vor fi finanțate în întregime de către companie pe perioada valabilității protocolului de cooperare, valoarea totală a investiției din partea firmei fiind de 17.500 de euro, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax