Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia va găzdui din nou Openul Internațional al României la șah. Turneul va avea loc în perioada 20-27 noiembrie

Publicat

open international sah alba iulia După succesul primei ediții a Openului International al Romaniei la șah, organizată la Alba Iulia în martie 2016, Federația Română de Șah a decis să continue organizarea turneului în aceeași locație. Proiectul depus de federație pentru organizarea celei de-a doua ediții a openului la Alba Iulia a fost aprobat joi de Consiliul Județean Alba, care devine astfel partener la organizarea evenimentului.

Openul Internațional al României la șah se va organiza în perioada 20-27 noiembrie 2017 și va cuprinde pe lângă turneul principal de șah clasic, găzduit de Hotelul Transilvania din Alba Iulia și având un fond de premiere de circa 5.000 euro, Openul Internațional al României la șah rapid care va fi organizat în 25 noiembrie și va avea un fond de premiere de 2.000 euro, dar și Memorialul Mihail Breaz, un turneu școlar găzduit de Școala gimnazială Avram Iancu din Alba Iulia, acolo unde regretatul maestru Mihail Breaz a inițiat în tainele jocului minții sute de copii albaiulieni.

Dacă la turneul de șah rapid pot participa jucători de orice nivel, la turneul de șah clasic participarea este permisă doar jucătorilor cu rating FIDE peste 2100. Chiar și așa este așteptat să existe un număr semnificativ de participanți din județul Alba în turneul principal, în frunte cu juniorii Mihnea Costachi, Adrian Sechereş, George Ileană și Iustin Ciorgovean. Aceștia se vor confrunta cu mari maeștri internaționali invitați de Federația Română de Șah și cu cei mai buni tineri sahisti români, componenți ai loturilor naționale de juniori.

„Mă bucur că vom continua organizarea Openului International al României la Alba Iulia, fiindcă am găsit aici parteneri foarte serioși. Deja am început demersurile pentru a organiza și ediția din 2018 în oraşul Marii Uniri, atunci când dorim ca Openul International al Romaniei de la Alba Iulia să fie punctul final al unei serii de evenimente șahiste dedicate Centenarului Unirii”, a declarat președintele Federației Române de Șah, Sorin-Avram Iacoban.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax