Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALBA: Noul contract-cadru cu CAS scade drastic veniturile medicilor de familie

Publicat

Medicii de familie din Alba sunt nemulţumiti de noul contract-cadru, conform căruia, până pe data de 1 aprilie a.c., toţi medicii şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, potrivit Ordinului 1047 din 15 decembrie 2010 (publicat în Monitorul Oficial din 11 ianuarie 2011) au obligaţia să creeze cadrul informatic necesar punerii în aplicare a strategiei e-România şi e-Sănătate şi pentru implementarea proiectelor informatice SIUI actualizat (on-line), cardul naţional de asigurări sociale de sănătate, e-Prescriere şi dosarul electronic medical. Acestia anunţă că nu vor semna contractul-cadru pe 2011, întrucât îi duce în faliment şi, spun ei, acesta a fost conceput fară să se ţină cont de părerile lor.
Medicii spun că, daca vor semna contractul-cadru în forma sa actuală, veniturile lor vor scădea drastic şi vor ajunge în incapacitate de plată.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Alba, George Haber, a precizat că este vorba de cheltuieli imense, de 3.000-4.000 de euro.
Totuşi, dacă medicii de la oraşe vor fi forţaţi oarecum să facă aceste investiţii, cei din mediul rural, unde conexiunea la internet este slabă sau nu există, vor avea o problemă mare în desfăşurarea acestei activităţi, iar investiţia nu se justifică în aceste cazuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax