Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Alba Sub Lumini De Oscar”: A început prima ediție a festivalului de fotografie de la Alba Iulia. Imagini, concurs cu premii și workshop-uri în Cetate

Publicat

Prima ediție a Festivalului-concurs ”Alba sub lumini de Oscar” și-a deschis luni porțile pentru toți iubitorii de fotografie, atât profesioniști, cât și amatori. Timp de cinci zile, Cetatea Alba Carolina și zona Șureanu – Valea Frumoasei vor fi ținta obiectivelor și blițurilor celor mai apreciați fotografi din România, iar cele mai frumoase imagini vor fi premiate în cadrul unui concurs jurizat de fotografi profesioniști consacrați la nivel național și internațional. Pentru participanți, în cadrul festivalului, sunt programate workshop-uri și cursuri gratuite cu lectori acreditați și fotografi profesioniști. Vor avea loc și proiecții de fotografie și film, iar la acestea poate participa și publicul.

La concurs s-au înscris 85 de fotografi, care în aceste zile vor surprinde în imagini Cetatea Alba Carolina și zona Șureanu – Valea Frumoasei. În fiecare din cele cinci zile este programată câte o temă de fotografie, urmând ca la finalul zilei fotografii să predea imaginile juriului, care va decide care sunt cele mai bune. Potrivit programului de luni, tema abordată este lumini și  fotografie de produs.

Pe lista celor care  „predau” secretele fotografiei profesionale sunt Marek Czarnecki – invitatul special al festivalului, multiplu câştigător al „British Professional Photography Award” (echivalentul Oscarului pentru fotografie), Cătălin Săvulescu, Vlad Eftenie, câştigătorul de anul acesta al Sony World Photography, Cosmin Someşan şi Cătălin Rudolf, care sunt şi membri ai juriului.

Fondul total de premii este de 8.500 de euro, cel mai mare din România pentru un astfel de concurs. Premiul I va fi în valoare de 2.000 euro, premiul II 1.500 euro, premiul III 1.000 euro şi 10 menţiuni a câte 400 euro fiecare. Trei dintre menţiunile de 400 de euro fiecare vor fi acordate într-un concurs preliminar desfăşurat pe Facebook.

Câştigătorii etapelor de concurs preliminare:

Valentin George Besa din Sibiu

Lucian Olteanu din București

Radu Cosmin Oprea din Ploiești

La finalul festivalului, Alba se va putea lăuda cu un portofoliu imens de fotografii artistice profesionale făcute de cei mai buni fotografi din ţară, iar organizatorii le vor putea folosi pentru promovarea judeţului.

Festivalul „Alba sub Lumini de Oscar” a început luni, 28 iulie 2014, cu un curs teoretic de fotografie de produs susținut de către lectorul Cătălin Săvulescu despre luminile folosite  și abordările din fotografia comercială, de importanța detaliilor într-o astfel de fotografie și de cât de mult influențează fotograful și experiența lui (teoretică, practică, dar și senzorială și emoțională) o fotografie de produs.

A urmat partea practică a cursului de fotografie de produs, sesiunea de hands on, iar fotografii participanți au fost organizați în mai multe grupe, fiecare dintre ei având posibilitatea să fotografieze un produs folosind lumină continuă. Sesiunea practică a durat până seara, târziu, timp în care participanții au obținut o serie de imagini având abordări creative și cu accente de lumină care evidențiază anumite caracteristici ale produsului fotografiat. Participanții  nu au avut voie sa prelucreze imaginile ci să folosească doar aranjamentul de lumini pus la dispoziție de organizatori. Din aceste serii  fiecare fotograf și-a ales cea mai bună imagine și a înscris-o în concursul zilnic. Cea mai bună fotografie a workshop-ului a fost desemnată cea a lui Catălin Emerich din București.

Marți au loc workshop-uri de fotografie de stradă și urbană susținute de Vlad Eftenie – câștigătorul Sony World Photography 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax