Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ALBA: Tarife mărite la operatorii de transport public judeţean

Publicat

Câteva companii de transport public măresc preţul biletelor, de la 1 aprilie. Pentru cetăţenii care fac cel mai lung drum cu autobuzul, preţul biletelor vor creşte între 50 de bani şi un leu, iar al abonamentelor se măreşte cu 40 procente.

Naveta va deveni o adevărată corvoadă pentru majoritatea cetăţenilor care fac zilnic drumul în judeţ. Deşi plătesc abonamente destul de mari, comparativ cu nivelul de trai, companiile de transport public din Alba, din lipsă de resurse, au decis că şi aceste preţuri sunt mici. Motivele invocate sunt puse pe seama creşterii preţului la motorină, a costurilor mari pentru întreţinerea autovehiculelor, a cheltuielilor cu personalul şi a majorării TVA de la 19%, la 24%.

Pentru abonamentul de transport pe o distanţă de 35 de kilometri, călătorii vor plăti 265 lei şi nu 165 lei, tariful actual practicat de SC „Arieşul”. Cel mai scump abonament din întregul  judeţ va fi de 297 lei, de la 1 aprilie, pentru o distanţă parcursă între 50 şi 55 kilometri.

Tarifele vor fi majorate la operatorii de transport rutier SC „Arieşul”, SC „Mariany” şi SC „Super Trans”. Aceştia nu au mai actualizat preţurile din 2008.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax