Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Albaiulianul Mihnea Costachi a remizat cu Andrei Istratescu la Festivalul Internațional de șah „Open Iași”

Publicat

Istratescu vs Costachi la Openul International al Romaniei - proba de blitz Juniorul albaiulian Mihnea Costachi participă în această săptămâna la festivalul international de șah “Open Iasi”, cel mai puternic open internațional care se organizează anual în România. În secțiunea principala a openului ieșean, care are în acest an un fond de premiere de 16.000 euro, sunt înscriși 75 de jucători din 14 țări, dintre aceștia 27 având titluri internaționale, 9 mari maeștri internaționali, 9 maeștri internaționali și 9 maeștri FIDE.

Mihnea Costachi, care în urmă cu doua săptămâni a obținut a doua norma de maestru international la Openul International al Ungariei de la Zalakaros, participă la acest puternic turneu cu speranța obtțnerii celei de-a treia norme de maestru international și odată cu aceasta și a titlului de maestru international, ceea ce ar fi o premiera pentru șahul albaiulian.

„In primele 5 runde ale turneului juniorul albaiulian a avut evolutii excelente, obtinand 3 victorii contra lui Alexandru Calin (Romania), Pavel Miroshnichenko (Rusia) si George Stoleriu (Romania) si 2 remize impotriva lui Alexandru Banzea (Romania) si MMI Alexander Zubarev (Ucraina), acesta din urma fiind favoritul numarul 4 al turneului.

Runda a 6-a a fost una speciala pentru juniorul albaiulian, Mihnea Costachi avand sansa sa il intalneasca pe unul dintre cei mai titrati sahisti romani din toate timpurile, marele maestru international Andrei Istratescu. Multiplul campion roman, care in prezent reprezinta Franta, este favoritul numarul 1 la Open Iasi, avand un rating FIDE 2592, cu aproape 200 de puncte peste Mihnea Costachi. Desi a jucat cu piesele negre, ceea ce este un handicap important intr-o confruntare cu un adversar de asemenea calibru, Mihnea Costachi a abordat curajos partida jucand Indiana Regelui, o deschidere foarte agresiva, folosita de-a lungul timpului de jucatori legendari ca Bobby Fischer sau Gary Kasparov si care a fost multa vreme si deschiderea favorita a lui Andrei Istratescu! Experienta net superioara a lui Andrei Istratescu si-a spus insa cuvantul in jocul de mijloc, astfel ca marele maestru a preluat initiativa si a obtinut treptat o pozitie clar superioara. Juniorul albaiulian nu a cedat insa presiunii si, la capatul unei rezistente eroice, a reusit sa obtina remiza dupa o partida care a durat 90 de mutari! Un rezultat excelent pentru Mihnea Costachi, care cu siguranta isi va aminti de aceasta partida multi ani de acum inainte” a transmis Marius Ceteraș.

Cu 4,5 puncte acumulate în primele 6 runde, Mihnea Costachi împarte a doua poziție a clasamentului cu alți 7 jucători. Lider solitar este marele maestru internațional Vladislav Nevednichy (Romania) cu 5 puncte, acesta din urma fiind nimeni altul decât câștigatorul Openului International al României găzduit în luna martie la Alba Iulia.

În runda a 7-a, Mihnea Costachi va juca cu piesele albe împotriva marelui maestru international Nikita Maiorov (Belarus), favoritul numărul 6 al turneului, o partidă care poate fi urmărita live sâmbată începând cu orele 16 pe site-ul www.ajsiasi.ro . Open Iasi se desfășoară pe durata a 9 runde în sistem elvețian, urmând a se încheia luni la prânz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax