Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Albaiulienii care nu-şi asigură locuinţele pentru calamităţi riscă amenzi

Publicat

Asigurarea locuinţelor a devenit obligatorie din 15 iulie 2010, proprietarii având la dispoziţie şase luni, începând cu acea dată, pentru a-şi asigura locuinta şi bunurile împotriva dezastrelor naturale. Valoarea despăgubirii este, însă, limitată, aşa că pentru distrugeri mai mari este nevoie de încă o asigurare facultativă, ceva mai scumpă. Albaiulienii par dezinteresaţi şi neîncrezători când vine vorba de acest tip de asigurare, având în vedere că puţini sunt cei care s-au conformat până în prezent cerinţelor legislative.

“Ne aşteptăm ca numărul asiguraţilor să crească în luna decembrie. Până acum, cele mai multe persoane care şi-au asigurat locuinţa sunt pensionari, în general aceştia sunt mai conştiincioşi şi se interesează din timp despre aceste lucruri”, a declarat o angajată a unei sucursale de asigurări din Alba Iulia, pentru alba24.ro

Poliţa obligatorie costă 20 de euro pe an. Asigurarea nu acoperă decât trei riscuri: inundaţiile, cutremurul şi alunecările de teren, iar valoarea despăgubirii este de maxim 20.000 de euro.

Proprietarii de locuinţe trebuie să îşi încheie poliţa obligatorie în următoarele două luni şi jumătate, în caz contrar urmând să plătească o amendă de până la 500 de lei, ce va fi încasată de Primăria Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax