Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Albaiulienii scot bani din piatră seacă pentru cumpărăturile de Crăciun

Publicat

Criza economică zdruncină bugetele românilor, dar nu reuşeşte încă să diminueze coşurile de cumpărături ale albaiulienilor. Febra achiziţiilor de Sărbători a cuprins şi magazinele din Alba Iulia, iar cozile de la casele de marcat nu au întârziat să apară. Deşi promoţiile şi reducerile oferite de supermarketuri şi centre comerciale nu reuşesc să aducă produsele la o valoare foarte redusă, albaiulienii cumpără, iar plasele încărcate de alimente le dau siguranţa că, şi anul acesta, Crăciunul va fi unul bogat.

O raită prin marketurile din oraş, în această perioadă, dă senzatia că România se află în plină revigorare economică, iar clienţii părăsesc magazinele cu plasele încărcate de „strictul necesar”. La mare căutare sunt fructele, care, în săptămâna premergătoare Crăciunului, se vând la găleată. Fie ele verzi sau prea coapte, acestea inspiră sănătate, aşa că albaiulienii nu se sfiesc să lase la casă câteva sute de lei pentru acestea. Nu la fel de râvnite sunt decoraţiunile de Sărbători. Deşi tentante, acestea rămân neatinse pe rafturile magazinelor, iar cei care se hotărăsc totuşi să îşi înnoiască „garderoba” pentru pomul de iarnă se îndreaptă spre globurile vândute la set şi mai puţin spre accesoriile extravagante, comercializate cu peste 10 lei, bucata. „Podoabe avem de anul trecut, nu are rost să mai cumpărăm. Dăm suficienţi bani pe alimente şi pe prăjituri, ca să ne mai gândim şi la brad”, a explicat un cumpărător.

Administratorii supermarketurilor din Alba Iulia susţin că vânzările s-au dublat, începând cu weekend-ul acesta, dar sunt conştienţi că „fericirea lor” va mai dura cel târziu până la intrarea în noul an, când buzunarele cumpărătorilor vor intra într-o lungă perioadă de refacere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax