Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Planul de modernizare a zonei centrale din Alba Iulia. Vezi imagini cu proiectul aprobat de consilieri și cu ce sugestii au venit cetățenii

Publicat

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat, joi, Planul Urbanistic de Detaliu în vederea refuncționalizării zonei centrale din oraș, respectiv strada Tudor Vladimirescu. Anunțul demarării acestui proiect nu a trecut neobservat de cetățeni, care au trimis Consiliului Local sugestii în legătură cu această investiție.

Proiectul presupune modernizarea celor 2 laturi ale străzii Tudor Vladimirescu, a zonei pietonale și a zonei verzi, reamenajarea intersecțiilor cu str. Oborului și Calea Moților și amenajarea a 94 de parcaje pe latura vestică a străzii. Alte 19 parcaje sunt prevăzute pe latura de est, 13 parcaje lângă magazinul Unirea și 7 parcaje lângă BCR.

Reacții  și sugestii din partea cetățenilor

Cetățenii municipiului Alba Iulia au trimis sugestiile lor vizavi de aceste investiții consilierilor locali și au atras atenția asupra unor lucrări prevăzute în zona respectivă, pe care le consideră nepotrivite.

*Un locuitor al orașului  consideră că amplasarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu și Calea Moților este nepotrivită, fiind periclitată siguranța cetățenilor în momentul traversării carosabilului: „un astfel de sens a mai fost amplasat, provizoriu, în zona respectivă și și-a demonstrat inutilitatea”. Același cetățean susține că „zona verde situată între magazinul Unirea și BCR, formată în principal din pini naturali foarte frumoși, se pierde și cred că o parte din locurile de parcare preconizate se pot crea și prin anularea trotuarului dinspre partea carosabilă, astfel se poate păstra actuala zonă verde”, a explicat Costin Lencu.

*George Adam, un alt cetățean al municipiului vine, de asemenea, cu propuneri de amenajare a zonei: „amenajarea a 2 treceri de pietoni – una în fața clădirii CEC Bank și alta în fața BCR, respectiv între locurile de parcare și Registrul Comerțului. Ca locuitor al acestei zone, văd zilnic foarte mulți oameni trecând neregulamentar în aceste zone, Propun de asemenea amenajarea unei piste de biciclete. După părerea mea, este important a se facilita deplasarea cu mijloace ecologice în detrimentul deplasării auto”.

*Asociația de proprietari nr 13 din Alba Iulia a transmis consilierilor sugestiile lor, de care speră să se țină cont la întocmirea proiectelor de execuție: „odată cu lucrările de reabilitare a zonei, să se studieze și situația căminelor de racord canalizare pe toate scările de la blocurile V2-sc A, B și C și V4-sc.A și B și să se prevadă repararea acestora concomitent cu lucrările de reamenajare a zonei. Din cauza tasărilor ce s-au produs în timp la cămine s-au deteriorat și racordurile de la blocurile menționate încât ele nu mai funcționează la capacitate-se inundă canalizarea foarte des umplând subsolurile blocurilor cu apă menajeră. În ceea ce privește soluția cu cele 99 de locuri de parcare care vor ocupa tot spațiul verde actual, dacă s-ar putea studia încă o variantă prin care să fie doar o bandă cu 50 de locuri de parcare, care credem noi că ar satisface nevoile celor ce lucrează în zonă și a altor trecători, mai ales că locatarii parchează în spatele blocurilor respective. În acest caz ar mai rămâne o parte din spațiul verde care poate fi reamenajat în funcție de noile condiții. De asemenea, s-ar mări distanța dintre parcare și cele 2 blocuri care la parter cuprind multe instituții și spații comerciale”.

Primarul Mircea Hava a explicat în ședința de CL că, deși aprobat în forma propusă, proiectul va mai putea suferi modificări ulterioare.

Vedeți mai jos o galerie foto cu proiectul de modernizare a zonei respective

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. HOREA

    vineri, 01.06.2012 at 11:02

    FOARTE FRUMOS ARTICOLUL FLAVIA INSA NU AI SPUS CA PROPUNERILE NU AU AVUT „NICI UN ECOU”, PUD-UL FIIND APROBAT EXACT IN FORMA INITIALA. PA !

  2. toma

    vineri, 01.06.2012 at 13:12

    Idei de bun simt de care municipalitatea, primar, consilieri, trebuie sa tina neaparat seama. Hm, si se mai spune ca ,,poporul ie prosti,,…..

  3. alexandru

    vineri, 01.06.2012 at 14:22

    era culmea sa se tina cont de parerea publicului.spatiul verde va disparea si gata. e stilul care l-a consacrat pe mircea hava.

  4. Radu

    miercuri, 06.06.2012 at 12:04

    Dragul meu Alexandru, bag de seama ca esti daltonist.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax