Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

„Albalact” a vândut cu 4,7 milioane de euro ferma Vaidei din judeţul Hunedoara

Publicat

Acţionarii „Albalact” au aprobat, miercuri, în Adunarea Generală Extraordinară ce a avut loc la Bucureşti, vânzarea fermei Vaidei din comuna Romoş, judeţul Hunedoara, aflată în proprietatea companiei. Preţul primit pentru aceasta este de 4,7 milioane de euro, net.

Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea companiei, cumpărătorul – o firmă olandeză specializată – va investi mai departe în dezvoltarea şi extinderea fermei, iar laptele produs va fi livrat în totalitate companiei „Albalact”. „Am hotărât să vindem ferma, pentru că au apărut aceşti investitori străini interesaţi să dezvolte ferme în România şi care sunt şi specializati în acest domeniu. Compania Albalact se va concentra mai departe pe activitatea de bază – procesarea laptelui”, a declarat preşedintele „Albalact” Alba Iulia, Raul Ciurtin.

Ferma Vaidei, aflată în proprietatea „Albalact” de 5 ani, asigură aproximativ 8% din necesarul de materie primă procesată de companie. De-a lungul timpului, „Albalact” a făcut investiţii importante pentru extinderea şi modernizarea fermei.

Compania „Albalact” Alba Iulia este unul dintre primii cinci producători de lapte şi produse lactate din România. Înfiinţată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe acţiuni în 1990, „Albalact” a fost privatizată în 1999. Compania „Albalact” are peste 700 de angajaţi şi peste 6000 de acţionari şi este listată la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti. Din 2010, „Albalact” deţine 95,67% din pachetul de acţiuni al societăţii „Rarăul” Câmpulung Moldovenesc. în prezent, „Albalact” comercializează produse pasteurizate şi UHT sub brand-urile sale: Fulga, Zuzu, De Albalact şi Rarăul.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax