Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Alcoolul, o alegere greşită”: Campanie în licee din Alba Iulia, de prevenire a consumului de alcool

Publicat

Peste 100 de adolescenţi de la trei licee din Alba Iulia vor fi informaţi, în cadrul unei campanii de prevenire a consumului de alcool, despre riscurile la care se expun. Potrivit statisticilor, peste 70% dintre adolescenţi au consumat băuturi alcoolice, la 16 ani.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, implementează, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, proiectul local de prevenire a consumului de alcool denumit „Alcoolul, o alegere greşită, ediţia a III-a”.

Obiectivul general al acestui proiect constă în dezvoltarea abilităţilor personale şi sociale (cunoaşterea şi identificarea modului în care presiunea grupului influenţează comportamentul şi dezvoltarea abilităţilor asertive de refuz) la 150 de elevi din cadrul celor 3 licee din municipiul Alba Iulia, adolescenţi din grupa de vârstă 15-17 ani, prin participarea la activităţi specifice antidrog, în perioada octombrie 2017 – mai 2018.

Potrivit rezultatelor celui mai recent studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog, privind consumul de alcool, tutun, droguri, utilizarea internetului şi participarea la jocurile de noroc în rândul elevilor de 16 ani, consumul de tutun şi alcool continuă să înregistreze valori ridicate la adolescenţii de 16 ani din România, transmite CPECA.

Proporţia adolescenţilor de 16 ani care au consumat de-a lungul vieţii vreo băutură alcoolică este de 77,9%, aflându-se în scădere faţă de studiile anterioare şi situându-se în continuare sub media ESPAD în valoare de 80,3%.

De asemenea, în anul 2015, consumul de alcool din ultimele 12 luni înregistrează valoarea de 68,9% şi urmează tendinţa europeană, scăzând faţă de valorile din studiile anterioare, şi plasându-se în continuare sub media ţărilor ESPAD, în valoare de 70,9%.

Consumul de băuturi alcoolice în ultimele 30 zile a înregistrat valori mai reduse în România faţă de 2011 (scăzând de la 49%, la 47%). Valoarea observată în 2015 în România este similară mediei ţărilor ESPAD (47,5%).

Consumul vreunei băuturi alcoolice până la vârsta actuală este de 83,7% în rândul băieţilor (peste media europeană – 81,5%) şi de 72,3% în rândul fetelor (sub media europeană – 79,3%).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax