Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALDE Alba are deja pregătiți oameni pentru prefectură și deconcentrate. Lazăr: Ovidiu Jidveian ar fi un bun secretar de stat

Publicat

ioan lazar Deși nu au început oficial discuțiile pentru „împărțeala” posturilor politice de la instituțiile publice din județ, președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a transmis vineri numele unor membri din partid care se află „în cărți” pentru funcții. Astfel, potrivit acestuia, un „bun prefect sau secretar de stat” ar putea fi Ovidiu Jidveian, în timp ce subprefect ar putea fi Horațiu Josan, Ionel Marincaș sau Gheorghe Bora. 

Ioan Lazăr a dat ca exemplu modelul american, unde „vine administrația, pleacă administrația”.

„Sunt convins că aceste numiri trebuie să fie politice, pentru că așa cum s-au făcut cu înaltul funcționar public, sunt tot numiri politice, dar sunt mascate. Ar trebui, pe față, Guvernul să își numească prefecții și subprefecții în teritoriu. Vine administrația, pleacă administrația, practic ca și în Statele Unite”, a transmis Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba.

Referitor la negocierile pentru posturi, președintele ALDE Alba a precizat vineri că acestea nu au început.

„Nu am început nicio negociere. Toată lumea știe, și mi se pare normal, că orice partid politic luptă în campaniile electorale ca să ajungă la guvernare. Cei care sprijină și cei care luptă cu partidul normal că doresc posturi, în administrație, în Guvern, pentru că fac politică ca să conducă”, a explicat Lazăr.

Ioan Lazăr a precizat că organizația ALDE din Alba vizează posturi „peste tot”, însă nu știe ce vor primi.

„Locuri vizate avem peste tot. Nu știu ce vom primi și cum va fi. Normal ar fi ca și la instituțiile decocentrate să fie ca în Statele Unite ale Americii. Vine administrația, pleacă administrația. Nu mi se pare normal ca anumiți oameni cu funcții de conducere din Alba să fie în fruntea instituției până la pensie. Sunt foarte mulți dintre ei numiți politic, au fost niște simulări de concursuri. Nu știu ce se va hotărâ, dar dacă numirile nu vor fi politice ar trebui cel puțin să fie făcută o reevaluare, să dea din nou concurs. Am cunoștințe că foarte multe din concursurile pentru ocuparea funcțiilor au fost aranjate”, a declarat Ioan Lazăr.

Președintele ALDE Alba a transmis că nu își dorește să ocupe un post de secretar de stat, de prefect sau subprefect. Acesta a transmis însă câteva nume de membri din partid care ar putea ocupa aceste funcții.

„Pentru funcția de prefect, de subrefect, pentru funcția de secretar de stat, avem mai multe persoane din conducerea partidului. Ovidiu Jidveian ar fi un bun prefect sau un bun secretar de stat. Ca și subprefect, un bun subprefect ar putea fi Horațiu Josan, Ionel Marincaș, Gheorghe Bora de la Baia de Arieș”, a mai declarat Lazăr.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax