Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALDE speră să scoată cu Ovidiu Jidveian mai multe locuri în Consiliul Local Alba Iulia. Ioan Lazăr: „Nu cred că îl va învinge pe Mircea Hava”

Publicat

IMG_3790 După ce a plecat din PSD și a devenit membru ALDE, Ovidiu Jidveian a fost propus și acceptat drept candidat al formaţiunii politice, pentru Primăria Alba Iulia. În plus, acesta ar putea ocupa funcția de co-președinte al organizației din Alba, în locul lui Ioan Lazăr.

Cu toate acestea, susținătorul său, Ioan Lazăr, nu îi acordă șanse în fața lui Mircea Hava la Primăria Alba Iulia. Co-președintele ALDE Alba a explicat că își dorește mai multe locuri în Consiliul Local Alba Iulia, pentru ca PNL-ul și Mircea Hava să nu poată obține majoritatea.

Citește și Ovidiu Jidveian, șeful PSD Alba Iulia și-a dat demisia din partid. Va candida la Primăria Alba Iulia din partea ALDE

„Discuții cu Ovidiu Jidveian am avut la 2-3 luni după ce mi-am dat demisia din PLR. El de atunci și-a exprimat dorința de a veni alături de noi, de a veni sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu. Cu două luni înainte de a fi numit co-președinte, am avut discuții cu el și cu alți tineri de la vechiul PNL și am ajuns la concluzia că cel mai potrivit este Ovidiu Jidveian. Prin profesia lui (n.r. – avocat) și prin ceea ce face, este un liberal adevărat”, a spus co-președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, joi, într-o conferință de presă.

Potrivit lui Ioan Lazăr, candidatul anunțat inițial de Alianța Liberalilor și Democraților pentru Primăria Alba Iulia, Radu Tudoran, a fost de acord „să se retragă și să lase locul unui membru tânăr, a unui candidat bun care să aducă un plus de valoare echipei”. Totodată, Lazăr a transmis că i-a propus lui Radu Todoran să preia funcția de prim-vicepreședinte la Biroul Politic Județean, funcție pe care acesta ar fi acceptat-o.

În ceea ce privește funcția pe care Ovidiu Jidveian o va ocupa în organizația ALDE Alba, Ioan Lazăr a precizat că a avut o întâlnire la nivel central cu conducerea partidului și a propus ca noul membru să preia funcția de co-președinte, în locul acestuia.

„Am avut o întâlnire la București la conducerea partidului și am propus ca Ovidiu Jidveian să preia funcția de co-președinte în locul meu, alături de co-președintele Gheorghe Feneșer. Cel mai probabil luni, în Comisia de fuziune se va supune aprobării această doleanță a mea. Am venit în funcția de co-președinte ca să ajut, să pun umărul la construcția partidului, să aduc în primul rând cât mai mulți tineri”, a declarat Ioan Lazăr.

Co-președintele ALDE Alba a susținut că, odată cu plecarea lui Ovidiu Jidveian din PSD, s-ar putea ca mai mulți tineri să vină alături de acesta. Ioan Lazăr este de părere că dacă candidatul PSD-ului va fi Călin Potor, 80 la sută din voturile social democraților vor veni la Ovidiu Jidveian.

Cu toate acestea, Ioan Lazăr este de părere că Ovidiu Jidveian nu îl va învinge pe Mircea Hava. Potrivit acestuia, ALDE vizează mai multe locuri de consilieri, pentru a „strica” majoritatea PNL-ului. 

Ovidiu Jidveian este o variantă câștigătoare. Eu nu cred că îl va învinge în alegeri pe Mircea Hava. Deocamdată, Mircea Hava este foarte greu de învins. Dar va scoate un rezultat foarte bun. Vrem să luăm cât mai multe locuri la Consiliul Local pentru ca Mircea Hava să nu mai aibă majoritate, ca să contăm și noi în Consiliul Local. Sunt convins că odată cu venirea lui Ovidiu Jidveian va crește procentul partidului”, a spus Ioan Lazăr.

Despre majoritate a vorbit și Gheorghe Feneșer, care vrea ca Alianța Liberalilor și Democraților să o obțină la Consiliul Județean Alba.

„Eu cred că partidul nostru va face în acest an o figură frumoasă, va deveni realmente a treia forță politiă din județ fără de care nu se va putea face majoritatea la Consiliul Județean. Eu asta mi-o doresc”, a spus Feneșer.

În ceea ce privește discuțiile de la nivel central, referitoare la protocolul de colaborare semnat între Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, care dă voie organizaţiilor din teritoriu să facă alianţe, reprezentanții ALDE Alba au transmis că în județ nu există deocamdată candidați comuni și se opun unui asemenea demers.

„Eu nu vreau să mergem pe liste comune cu PSD-ul și cu nimeni, vreau să mergem doar noi. De aceeași părere a fost și domnul Gheorghe Feneșer. Din ceea ce știu eu, nu se va merge pe liste comune și dacă Ovidiu Jidveian va vrea așa ceva, va avea în mine un adversar”, a spus Ioan Lazăr. „Nimeni nu-și dorește să mergem în alianță, în acel fel de alianță, la o primărie cu un singur candidat, ori al nostru ori al lor, din simplul motiv: vrem să vedem și noi cum stăm în realitate și este prima ocazie pe care o avem. Știți că este acel protocol între PSD, UNPR și ALDE, fără nici o obligație din partea noastră. Acolo scrie foarte clar: dacă punctual, pe anumite zone, considerăm că putem colabora, vom colabora fără nici o problemă. Dar exclus la nivelul județului Alba să avem deocamdată candidați comuni”, a completat Gheorghe Feneșer.

Citește și ALDE și PSD, posibil blat pentru alegerile locale din Alba Iulia? Pe cine avantajează și cine pierde din trecerea lui Jidveian în partidul lui Tăriceanu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax