Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEA: Autoritățile locale din Alba, sprijinite pentru aplicarea strategiilor privind reducerea emisiilor de carbon. Cazuri de bună practică

Publicat

support Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA) anunță organizarea Primului Workshop Regional din cadrul proiectului european „SUPPORT – Sprijin pentru autorități locale privind implementarea strategiilor pentru emisii reduse de carbon” proiect derulat de ALEA în România în cadrul programului INTERREG EUROPE.

Prin proiectul SUPPORT, ALEA își propune sprijinirea autorităților locale din județul Alba în punerea în aplicare a politicilor energetice durabile din cadrul instrumentului de politică energetică – ”Masterplanul energetic al județului Alba” aprobat de către Consiliul Județean Alba. De asemenea, proiectul urmărește îmbunătățirea calității operaționale a fondurilor FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) destinate administrațiilor locale pentru strategii integrate de reducere a emisiilor de CO2, precum și întărirea capacității autorităților locale în folosirea optimă a fondurilor FEDR pentru strategiile și acțiunile privind energia durabilă integrată.

În cadrul Primului Workshop Regional care se desfășoară marți, 27 iunie, la hotel Transilvania din Alba Iulia, este prezentat primul draft al ”Raportului – Analiza Contextului Regional”, iar participanții au ocazia să prezinte cazuri de bună practică privind acțiuni de creștere a eficienței energetice. De asemenea, se realizează schimburi de experiență și învățare reciprocă, transfer de cunoștințe legate de posibilități de finanțare a proiectelor de eficiență energetică, colectarea și monitorizarea datelor energetice, dificultăți și lecții învățate legate de implementarea proiectelor de eficiență energetică de către autorităților locale.

Participanții la acest workshop sunt reprezentanți ai: autorităților locale și regionale, instituții cu atribuții în implementarea proiectelor de eficiență energetică, furnizori de soluții de eficiență energetică, universități, ONG-uri ce activează în domeniul energiei și mediului. Printre autoritățile locale din Alba implicate în acest proiect se numără Alba Iulia, Aiud, Zlatna, Sebeș, Teiuș, Ocna Mureș, Ciugud, Sântimbru, Ighiu, Pianu, Poiana Vadului și Crăciunel.

„E un prim eșantion. Vrem ca într-un viitor să putem determina cât mai multe autorități locale să se apuce de treabă și mai ales să aibe capacitatea să implementeze”, a explicat Florin Andronescu, director ALEA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax