Connect with us
Publicitate

POLITICA

ALEGERI LOCALE 2016. PNL Alba: Votaţi ce-i mai bun pentru Bucium. Sorinel Amariei David, candidat pentru funcţia de primar

Publicat

David Sorinel Amariei_PNL_Bucium Să ţi se pună pata că vrei să fii primar, e simplu. Greu e să fii un primar bun. Ai nevoie nu doar să fii ,,modest, cinstit, sincer, perseverent, “calităţi de “primar” menţionate de domnul C. Napău, ci ai nevoie de viziune, organizare, diplomaţie.  Trebuie  să pui interesul comunităţii mai presus de cel de grup sau de orice orgoliu politic. Funcţia de primar nu este doar un loc de muncă!

Vedem în fiecare zi cum comunele şi oraşele din jurul nostru se schimbă în mai bine şi se dezvoltă cu bani europeni.  În Bucium nu s-a reuşit în ultimii 8 ani, cu fonduri europene, decât continuarea şi finalizarea parţială a unui singur proiect – “înfiinţare reţea publică de apă şi apă uzată în sat Bucium”, adică în centrul comunei. Depășirea termenului de finalizare (2012) a impus plata de penalizări de cca. 144.000 lei din fondurile proprii ale comunei Bucium. Proiectul nu este integral finalizat nici până în prezent. Locuinţa protejată pentru persoane cu handicap nu este funcţională: există personal angajat dar lipsesc beneficiarii.  ,,Funcţionează” în schimb, maşina achiziţionată pentru acest centru, cu care circulă, de ani buni, domnul primar.

Ne-am cam săturat ca promisiunile deşarte să facă parte din programul electoral:  introducerea apei potabile în toată comuna Bucium – o regăsim  doar în Vl. Abruzel prin  introducerea, în an electoral, a unui furtun de alimentare cu apă sub rigola de colectare a apelor pluviale. Nu s-a identificat sursa de alimentare cu apă potabilă şi o regăsim, din nou ca promisiune electorală pentru 2016-2020; în plus, unde este  terenul de  sport? Asfaltarea drumurilor înaintea introducerii canalizării şi a apei potabile înseamnă ca anul următor să strici ce ai lucrat. Pârtie de schi la Negrileasa, fabrică de procesare a laptelui, construire abator sunt fantezii electorale ce vor expira odată cu finalizarea campaniei.

Un bun primar, pe lângă respectarea promisiunilor trebuie să gospodărească ceea ce a găsit la preluarea mandatului, spre exemplu: – căminul cultural din Izbita – dotarea acestuia cu mobilier a însemnat distrugerea celui existent?!, lipsește împrejmuirea  și aspect exterior este jalnic; – parcul de joacă pentru copii, realizat în 2009 cu fonduri ANDZM de către un grup de iniţiativă, pe lângă faptul că nu a fost întreţinut,  a fost micșorat pentru folosirea în alte scopuri!

Un adevărat primar trebuie să dea dovadă de transparenţă în actul de conducere şi folosirea banului public. Consilierii locali, chiar cei din “barca” domnului primar, au constatat diferenţa dintre transparenţa în actul de conducere existent în mandatul meu de primar şi lipsa de informare şi transparenţă actuală.

Pentru ca toate acestea să nu se mai repete, eu şi echipa PNL vom realiza o administrație deschisă, în slujba cetăţeanului, bazată pe forţa faptelor. Propunem programe realiste şi lucide care pot fi puse în aplicare:

– în domeniul infrastructurii, fondurile europene vor fi folosite pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă şi a canalizării în toată comuna, și pentru dotarea comunei cu utilaje: autocamion, buldoexcavator;

– pentru dezvoltarea economiei  şi turismului  vom demara parteneriate public – privat în domeniul industrial, se vor promova produsele ecologice tradiţionale. Cetăţenii vor fi sprijiniți să acceseze fonduri nerambursabile și vom deschide o filială APIA în zonă. Vom crește atractivitatea turistică zonei şi prin îmbunătăţirea accesului la zonele naturale;

– pentru cultură şi sport – se va construi un teren sintetic de sport, se va infiinţa un centru cultural pentru promovarea patrimoniului istoric, cultural și gastronomic local, se va crea un atelier de producere a portului popular buciumănesc; vor fi sprijinite lăcaşurile de cult;

– programe de consiliere şi orientare profesională pentru persoanele inactive, sprijinul pentru cei defavorizaţi şi oferirea de burse sociale pentru tineri;

– o administraţie dreaptă şi puternică prin rezolvarea cu rapiditate şi respect  a problemelor cetăţenilor și prin consultarea acestora.

Depinde de NOI toţi să devenim o comunitate solidară şi dinamică în care să existe oportunităţi pentru tineri şi vârstnici, pentru cei activi sau pentru cei retraşi din activitate.

Eu am experienţa necesară, am o echipă puternică aici în localitate, dar şi în Consiliul Judeţean Alba condus de domnul Ion Dumitrel, pe care ne putem baza.

În 5 iunie votaţi ce-i mai bun pentru comunitatea noastră şi pentru judeţul Alba! Votaţi PNL!

Cu preţuire şi încredere,

Sorinel Amariei David

Candidat PNL pentru funcţia de primar al comunei Bucium

PNL Alba – publicitate electorală

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax