Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016. PNL Ocna Mureș: Proiectul de oraș „Băile Sărate” pentru perioada 2016 – 2020

Publicat

Foto Ocna Mures sfert interior daca mai incape Acum 4 ani am început, împreună cu locuitorii orașului Ocna Mureș proiectul de reconstruire a orașului.

Proiectul pe care îl avem acum, noi, PNL Ocna Mureș, pentru următoarea perioadă are ca obiectiv primordial „Băile Sărate”. Este un proiect concret, realist, coerent așa cum nu am văzut la contracandidații noștri (la cei care au un proiect pentru orașul nostru). De ce „Băile Sărate” și nu altceva? Pentru că reconstruirea simbolului vândut al orașului ne obligă să avem soluții concrete și pentru toate celelalte laturi ale dezvoltării orașului Ocna Mureș.

„Băile Sărate” ne obligă să continuăm modernizarea infrastructurii rutiere pe toate străzile orașului și ale localităților aparținătoare. Nu putem lăsa doar străzile principale asfaltate. Spațiile verzi trebuie să fie omniprezente și întreținute, parcurile și aleile pietonale sunt o necesitate atât pentru copii și localnici cât și pentru cei ce vor beneficia de serviciile complexului balnear.

„Băile Sărate” ne obligă să continuăm extinderea infrastructurii de apă și canalizare. Este esențial ca de aceste servicii să beneficieze cât mai multe persoane, cât mai multe locuințe. Apa curentă și canalizarea trebuie să reprezinte normalitatea în Ocna Mureș și localitățile aparținătoare. Fără aceste rețele extinse, corect proiectate și executate, dar mai ales funcționale vom fi doar un orășel uitat pe harta țării și nu un centru balneoclimateric important al României.

Trebuie să susținem dezvoltarea serviciilor din zona turismului (cazare, alimentație publică, servicii către populație etc) pentru că „Băile Sărate” nu înseamnă numai act medical, ci și turism medical, cu tot ceea ce înseamnă acesta. Iar complexul balnear duce evident la creșterea calității și cantității actului medical în Ocna Mureș.

Trebuie să susținem și să adaptăm procesul educațional la noile cerințe din piața muncii pe care le solicită complexul balnear. Atât direct, în activitățile sale, cât și în domeniile conexe pe care le dezvoltă pe economia orizontală. Faptul că am fost un oraș monoindustrial ne-a limitat mult oferta pregătirii profesionale a forței de muncă pe un singur domeniu, cel chimic. Acum suntem în situația de a trebui să pregătim noile generații în alte domenii profesionale decât cele obișnuite pentru Ocna Mureș.

Proiectul de oraș pentru perioada 2016 – 2020 „Băile Sărate” cu toate segmentele sale înseamnă investiții foarte mari. Le vom susține, ca și până acum, parte din bugetul local, parte prin susținerea Consiliului Județean Alba (prin președintele său, domnul Ion Dumitrel), parte din fonduri europene.

Când spunem fonduri europene nu folosim o expresie generală, pentru a impresiona oamenii, ci spunem concret POR axa prioritară 5.2 și 7.1, spunem POCU axele prioritare 4.1 și 4.2. Parte din ele pentru construirea efectivă a „Băilor Sărate” (POR), parte pentru formarea profesională a forței de muncă a orașului, indiferent de etnie, parte pentru incluziunea socială și dezvoltarea structurilor de economie socială pentru grupuri expuse unor riscuri sociale sau economice (POCU).

Faptul că în perioada 2012-2016 numărul de angajați la societățile din oraș a crescut cu peste 350 de persoane, faptul că au început să apară investiții mari și investitori, faptul că tot mai multe societăți din alte localități apelează la forța de muncă din Ocna Mureș ne arată că suntem pe drumul cel bun. Am făcut primii pași, dar mai este încă foarte mult de muncă. Totuși, alături de locuitorii orașului îl vom duce la bun sfârșit, pentru că împreună suntem mai puternici.

Proiectul de oraș pentru Ocna Mureș – 2016-2020 este unul ambițios. Este realist, cu soluții concrete la problemele localității, oferă continuitate și, cel mai important, asigură dezvoltarea și renumele orașului nostru. O dezvoltare impusă de simbolul nostru, pe care alții l-au distrus, și pe care împreună îl vom renaște: Complexul Balneoclimateric de Tratament „Băile Sărate”.

Cu experiență, cinste, omenie vom duce la bun sfârșit Proiectul de oraș Ocna Mureș – „Băile Sărate”. Oamenii știu că ce am promis, am făcut și ce promitem, vom face!

Un Proiect al oamenilor orașului, pentru oamenii orașului.

PNL Alba – Publicitate electorală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax