Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Florin Roman: România are nevoie de o nouă lege a salarizării bugetarilor

Publicat

Florin Roman CDTrebuie realizat un sistem echitabil de salarizare, cu creșteri de venituri pentru toate categoriile de bugetari, nu doar pentru unii.

Bazându-se pe unele propuneri ale mediului de afaceri, PNL consideră că este nevoie de o nouă lege a salarizării unitare în sistemul public – care să poată fi în sfârșit aplicată! PNL a avut discuții cu Ministerul Muncii pentru a se informa asupra stadiului în care se află proiectul anunțat de minister și a elaborat un set de principii pe care se poate construi un sistem de salarizare unitar, care trebuie să pună ordine în sistemul public, prin creșteri salariale. Acest lucru nu se poate realiza decât prin introducerea echității în sistemul de salarizare, și nu prin adâncirea decalajelor cum propune PSD.

Potrivit principiilor PNL, majorările se adresează tuturor categoriilor de bugetari, nu doar pentru anumite categorii. Diferența dintre cel mai mic salariu și cel mai mare salariu va fi un raport de 1: 13 (spre deosebire de 1:17 cât e în prezent/ sau 1:20 cât propune PSD). Concret, este vorba de o creștere de 30-40% în 4 ani, perioadă în care ajungem la o creștere a salariului mediu de 4.238 de lei (la finalul lui 2020)!

Impactul proiectului PNL este de 23 de miliarde de lei, ceea ce este o estimare realistă în raport cu ceea ce propune PSD (42 de miliarde de lei). Propunerea PNL este realizabilă deoarece se bazează pe un scenariu prudent de creștere economică, de circa 4% medie anuală. Avem totodată în vedere reducerea fiscalității asupra muncii cu 7,5 puncte procentuale, respectiv generalizarea cotei unice de 16%. La aceasta se adaugă o mai bună țintire a ajutoarelor de stat, ele urmând să fie destinate cu precădere IMM-urilor cu capital românesc, precum și prevenirea măsurilor de externalizare a profiturilor, astfel ca banii câștigați de anumite firme în România, să fie impozitați în România.

Proiectul PNL este singura soluție reală, sănătoasă și rațională, astfel încât sistemul de salarizare bugetară să fie așezat într-o matrice justă. Cine susține că este posibil altfel, fie aberează, fie minte cu bună știință, pentru că cifrele nu îi dau dreptate. Tocmai de aceea, în baza acestor principii enunțate de PNL, îi solicităm ministrului Muncii ca în maxim 3 săptămâni să prezinte public proiectul de lege și în mod deosebit să prezinte calculele privind grilele de salarizare, conform cu aceste evaluări prezentate.

Florin Roman,

Candidat din partea PNL Alba pentru funcția de Deputat

PNL Alba – publicitate electorală (Publicat de Independent SRL la comanda PNL Alba

Cod unic mandatar financiar PNL: 11160004)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax