Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alegeri Parlamentare | Alexandru Pereș: De ce ascunde USL bugetul pe 2013!

Publicat

Potrivit legii Guvernul USL ar fi trebuit să depună şi să susţină în Parlament proiectul de Buget pe anul 2013 până cel târziu la 15 octombrie 2012. Nu a făcut-o, preferând să amâne data depunerii până  undeva la mijlocul lunii ianuarie următor.  Pretextul – Bugetul pe 2013 trebuie să fie construit de noul guvern format după alegeri – nu a înşelat însă pe nimeni.

Adevărul este că USL nu a dorit ca electoratul chemat la vot în 9 decembrie să constate abureala neruşinată a unui   program de guvernare demagogic, iluzoriu, fără acoperire financiară. A descoperit că Puterea se poate cuceri şi prin trădare, demagogie şi MINCIUNĂ. Un exemplu:  USL, alcătuit din partide (PSD şi PNL), care au guvernat ţara între 1990 şi 2008  şi au construit doar 5 km. de autostradă se angajează acum să finalizeze în următorii patru ani Autostrada Bucureşti – Arad, Autostrada Transilvania năşită de premierul N0049 (numărul de puşcăriaş)  Năstase, Autostrada Braşov –  Predeal – Comarnic, noua Autostradă Vest – Est, Tg. Mureş – Iaşi (Ungheni), centura Bucureştiului şi să  realizeze coridorul IX Paneuropean Bucureşti – Focşani.

Exemplele pot continua la nesfârşit. Este clar că USL consideră  cetăţeanul român un tâmpit, care înghite pe nemestecate orice gogoaşă electorală. Cât de mult îi interesează autostrăzile pe vizionarii de stânga, socialişti (liberalismul e calp în PNL) au dovedit-o  din primele momente ale preluării puterii: la cele două rectificări bugetare Guvernul Ponta a tăiat banii de la investiţii, respectiv cofinanţările pentru cei 433 km. ( în valoare de 3 mld. euro), aflaţi în lucru pe timpul Guvernului Ungureanu, şi i-au îndreptat către consum.

În lipsa cofinanţării de la buget, absorbţia fondurilor europene s-a apropiat rapid de zero în a doua jumătate a anului deşi Bugetul de stat pe 2012 prevedea venituri de  2,9 mld. euro din această sursă. Ca o primă consecinţă, industria şi construcţiile au intrat în cădere liberă iar CONSUMUL populaţiei a scăzut.  Se ştie că un mld. euro intrat pe piaţă aduce o creştere a PIB de 0,6%. Amânarea procedurii de vânzare a CFR Marfă, eşuarea privatizării Oltchim şi intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica coroborate cu pierderea fondurilor europene, toate în timpul guvernării Ponta, au demonstrat cât de repede  se poate prăbuşi o economie în mâna unor  indivizi ahtiaţi  după putere dar amatori, chiar iresponsabili în administrarea treburilor publice.

România a fost aruncată înapoi, în problematica anilor ’90.  Uşurinţa  celebră cu care minte Victor Ponta, care încearcă să înveţe din mers – dar nu poate! –  economie, care încearcă – dar nu îl duce capul! – să înveţe diplomaţie, este dezarmantă. Cineva observa că Ponta este singurul român care poate să demonstreze că a scos ţara din recesisune, chiar dacă nu a luat nici o măsură. „ Să faci acelaşi lucru şi să aştepţi rezultate diferite, asta e definiţia nebuniei!” – susţinea Einstein.  Acţiunile politice sinucigaşe de la mijlocul anului au alungat investitorii;  moneda naţională s-a prăbuşit, preţurile la produsele alimentare şi energie au explodat ruinător pentru buzunarul românului, iar seceta prelungită, în lipsa unor măsuri imediate, a tăiat orice speranţă că economia îşi va reveni curând.

Şi în tot acest timp, în pofida evidenţei concrete resimţită de fiecare român, politicienii USL gargarisesc  pe toate tele-antenele de partid cum au salvat ei ţara de la dezastru! Şi cerşesc votul electoratului pentru a fi lăsaţi să guverneze în continuare.

Votul dat USL este un vot pentru TRECUT. Un vot acordat ARD este un vot pentru VIITOR

Alexandru Pereş, senator

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Ce au făcut ZECE LUNI în PARLAMENT: Promisiunile și realizările senatorilor și deputaților de Alba, la aproape un an de la alegeri | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax