Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE | Teodor Atanasiu: „Cugirul trebuie pus pe harta Autostrăzii Orăştie – Sibiu”

Publicat

O prioritate pentru liberalul Teodor Atanasiu, candidat USL pentru Senatul României, o reprezintă includerea Cugirului pe harta Autostrăzii Orăştie – Sibiu prin crearea unui nod de intrare şi ieşire în tronsonul de autostradă. Teodor Atanasiu şi primarul liberal al Cugirului, Adrian Teban, au făcut deja demersurile necesare la Ministerul Transporturilor pentru includerea unui nod rutier în proiectul de execuţie al tronsonului de autostradă Orăştie – Sibiu. Lucrările de proiectare şi execuţie a nodului de legătură a oraşului Cugir la autostradă vor fi făcute fără costuri pentru administraţia locală din Cugir şi pentru judeţul Alba, urmând să fie acoperite de firma care realizează autostrada.

Teodor Atanasiu a explicat că a început aceste demersuri după ce a constatat că în proiectul autostrăzii există o singură zonă de intrare pentru judeţul Alba, în zona municipiului Sebeş, iar Cugirul, un oraş de peste 25.000 de locuitori, nu are un nod de intrare şi ieşire. Atanasiu a spus că nu este normal ca o autostradă să aibă un nod rutier de intrare în dreptul unei comune din judeţul Hunedoara cu mai puţin de 3.000 de locuitori, iar oraşul Cugir, zonă industrială importantă, să nu aibă acces.

„Am promisiunea ministrului Transporturilor Ovidiu Silaghi că oraşul Cugir va fi pus pe harta noii autostrăzi şi va avea un nod rutier de intrare şi ieşire în zona localităţii Şibot. Nu este un moft electoral, este un proiect de care depinde viitorul economic al oraşului Cugir deoarece în lipsa unei intrări în autostradă potenţialii investitori vor fi tentaţi să aleagă alte zone. Putem spune că există şansa reală ca investitori importanţi să prefere să-şi dezvolte afacerile în localităţile din apropiere, care beneficiază de ieşire directă în autostradă. Cugirul merită să fie pe harta Autostrăzii Orăştie – Sibiu” a spus Teodor Atanasiu.

Potrivit lui Teodor Atanasiu, Cugirul va fi pus pe harta Autostrăzii Orăştie – Sibiu deoarece firma care construieşte în prezent acest tronson s-a angajat în faţa conducerii Ministerului Transporturilor să realizeze, pe propriile costuri, această lucrare în speranţa că statul român va constata seriozitatea companiei.

Am observat cu surprindere că reprezentanţii PDL din Alba, ascunşi acum de teama votului românilor sub fusta ARD-ului, s-au grăbit să anunţe cu <mândrie> că oraşul Cugir nu va avea ieşire la autostradă. Aceasta este dovada că PDL a încercat să se răzbune în ultimii ani pe cugireni pentru că au avut curajul să voteze un primar liberal. Eu le spun că, dacă Guvernul PDL nu s-a gândit la judeţul Alba şi la Cugir, Guvernul USL face deja acest lucru. Dovada este promisiunea că oraşul Cugir va avea acces la autostradă. Acest proiect vital pentru Cugir se va materializa”, a afirmat Teodor Atanasiu – candidat USL pentru Senatul României.

N.Red: Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea Alegeri Parlamentare aparţine în întregime formaţiunilor politice şi candidaţilor nominalizaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Ieșirea la autostradă pentru Cugir va putea fi realizată doar după finalizarea lucrărilor. Vezi declarațiile primarului Adrian Teban | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax