|

ALEGERI PNL: Ludovic Orban, ales preşedinte al PNL. Discursul lui Mircea Hava ( VIDEO). Organizația din Alba are șanse să obțină doi vicepreședinți

hava si orbanLudovic Orban este noul președinte al PNL, reușind să câștige mai multe voturi decât cotracandidatul său, Cristian Bușoi. Astfel, Orban a obținut 3.518 de voturi (aproape 80% din voturi), iar Cristian Bușoi a obținut 952, alte 34 de voturi fiind declarate nule. 

În acest context, organizația din Alba a pariat pe câștigător, președintele filialei, Mircea Hava, anunțând public susținerea lui Orban.

Delegația PNL Alba are șanse reale să se întoarcă de la Congresul PNL de sâmbătă cu două posturi de vicepreședinți. Unul important îl va lua în mod sigur primarul Mircea Hava, care candidează mâine în Biroul Permanent PNL pentru funcția de prim-vicepreşedinte  al partidului responsabil de relaţii internaţionale, la concurență cu Mugur Cozmanciuc, care nu are nicio șansă. Al doilea vicepreședinte ar putea fi deputatul Florin Roman care se confruntă cu Ovidiu Moldovan pentru coordonarea Regiunii Centru.

UPDATE: Daniel Buda a fost ales președinte al Comisiei de Arbitraj, iar Mihai Barbu, președinte al Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori.

În ”cărți” pentru un post de conducere la nivel național se află și Florin Roman, care dorește să devină vicepreședinte, responsabil cu Regiunea Centru, din care fac parte 7 județe: Alba, Sibiu, Brașov, Mureș, Harghita, Covasna și Hunedoara.

De cealaltă parte, Teodor Atanasiu, președinte timp de peste 20 de ani al organizației județene a ”vechiului PNL”, l-a susținut pe Cristian Bușoi, mizând încă o dată în ultimul timp, pe o carte necâștigătoare care ar putea să-i afecteze serios cariera politică. Recent, Atanasiu și-a pierdut cu totul influența în PNL Alba, a eșuat în obținerea unui mandat de parlamentar (trimis să candideze pe listă la Buzău) și acum și-a pierdut și o mare parte din influența la nivel național.

Una dintre cele mai mari delegaţii la congres, cea din Alba, l-a sprijinit pe Orban pentru preşedinţia partidului, Mircea Hava amintind, în discursul său de la congres, că este singurul în care are încredere că va reconstrui PNL şi va asigura parteneriat corect cu preşedintele Iohannis, pentru a “ face ce trebuie din România”.

În linkul de mai jos, discursul integral al lui Mircea Hava:

Vezi VIDEO Alegeri interne PNL: Orban vs. Buşoi, pentru preşedinte. Mircea Hava şi Florin Roman, pe lista celor care vizează funcţii înalte în partid

În competiția pentru șefia PNL s-au înscris Ludovic Orban, Cristian Bușoi și Viorel Cataramă, însă ultimul candidat nu a întrunit condiţia de susţinere politică din partea a cel puțin 10 filiale ale partidului.

Organizaţia judeţeană Alba a fost reprezentată de 175 de membri, la congres.

Duminică, 18 iunie, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare, se va stabili componenţa Biroului Permanent Executiv al PNL. Pe lista celor înscrişi pentru funcţii de conducere se află şi primarul de la Alba Iulia, Mircea Hava, care candidează pentru prim-vicepreşedinte la nivel naţional, dar şi deputatul Florin Roman, care are în vedere postul de vicepreşedinte pentru Regiunea Centru.

Mircea Hava candidează funcţia de prim-vicepreşedinte (relaţii internaţionale) avându-l contracandidat pe Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ).

Vezi şi Mircea Hava, al doilea om în PNL, după Ludovic Orban. Va candida pentru funcția prim-vicepreședinte al partidului

Funcţia de vicepreşedinte pe Regiunea Centru este vizată de Florin Roman şi Ovidiu Moldovan.

De asemenea, Simone Albani se află pe lista candidaţilor pentru o funcţie de membru în comisia de cenzori.

Candidaţi Biroul Permanent PNL:

Mircea Hava şi Mugur Cozmanciuc – prim vicepreşedinte (relaţii internaţionale)

Ilie Bolojan şi Viorel Cataramă – prim-vicepreşedinte (strategii politice)

Raluca Turcan şi Alin Tişe – prim-vicepreşedinte (comunicare)

Iulian Dumitrescu şi Nicolae Robu – prim-vicepreşedinte (mediul de afaceri şi societate civilă)

Florin Roman şi Ovidiu Moldovan – vicepreşedinte pe Regiunea Centru

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577516avatar Publicat de pe 17 iunie 2017 şi actualizat pe 17 iunie 2017.
Publicat în EVENIMENT, POLITICA.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Iulia: Ma bucur foarte mult pentru acest eveniment organizat la Alba Iulia. Eu sper ca, prin astfel de evenimente,...
  • Suspectul: Dar de Tarnu Ioan nu pomeniti nimic? De fapt el a instigat si ajutat pe muresan sa il inchida pe...
  • Espinosa: Putem spune fara sa gresim ca ne-am ”dilit”. S-au scapat fraiele in domeniul salarizarii. Nu doar ca sumele...
  • Lola: Oribil! Asa arata si acum vreo 20 de ani, pe atunci speram sa se refaca, acum nu stiu daca mai e loc de...
  • rusinea: Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI