Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Război rece în USL Alba: Lovituri sub centură în interiorul alianței PNL+PC+PSD

Publicat

Dorinţa declarată a preşedinţelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, de a candida la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, la viitoarele alegeri, şubrezeşte proaspăt-fundamentata alianţă între PNL+PC și PSD. Ieşirile publice ale social-democratului cu vise de primar nu sunt văzute tocmai bine de către colegii din USL, care sunt de părere că ar trebui să aştepte să vadă ce îşi doresc alegătorii de la eventualii candidaţi.

În spatele acestor jocuri de culise, se pregăteşte din partea USL un alt posibil viitor primar al municipiului, Călin Potor, care, potrivit declaraţiilor liberalilor, are toată susţinerea partidului. Contactat telefonic, vicepreşedintele PNL Alba, Simion Creţu a încercat să mascheze eventuale conflicte la nivelul alianţei, subliniind faptul că oricine este liber să candideze: „În ceea ce ne priveşte, noi dorim ca din partea USL să candideze, pentru Primărie, Călin Potor, însă fiecare poate să îşi încerce norocul. Important este ca, atunci când va veni momentul, să demonstreze care este cel mai bun”. Acesta a completat că vor avea loc o serie de sondaje şi doar în urma rezultatelor acestora se va da verdictul final în legătură cu candidaţii din partea USL la Primăria municipiului Alba Iulia, respectiv Consiliul Judeţean.

La rândul său, preşedintele PC Alba, Gheorghe Feneşer a declarat pentru presa locală: „Eu consider că toţi cei care se aventurează în declaraţii de genul acesta, până la sfârşitul lunii mai, nu trebuie luate în seamă. Noi nu avem nici o reţinere pentru a susţine pe absolut oricine din partea USL, totul este să se respecte protocolul USL, ceea ce înseamnă că acel candidat va fi şi cel cu şanse reale de a câştiga lupta electorală”.

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele PSD, Ioan Dîrzu, acesta a declarat, luni, pentru o publicaţie locală: „În primul rând vreau să le mulţumesc albaiulienilor pentru încredere şi colegilor din PSD şi USL care mă susţin pentru această candidatură. Încrederea cetăţenilor mă face mult mai responsabil în acest demers, este evident că oamenii vor să scape de tirania portocalie şi a găştii lui Hava, cea care face ca dezvoltarea acestui oraş să bată pasul pe loc”. Reamintim că, la alegerile locale din 2008 pentru Primărie, candidaţii PSD nu au reuşit să întrunească decât un procent de 11,55%, în urma voturilor alegătorilor.

De precizat este faptul că, la data semnării protocolului de colaborare dintre PSD şi PNL+PC, au fost stabilite zonele în care fiecare dintre aceste partide vor avea candidaţi. Potrivit acestei înţelegeri, în judeţul Alba, Partidului Naţional Liberal îi reveneau atribuţiile de a desemna viitorii candidaţi la Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. Întrebat despre acest pact intern, Simion Creţu ne-a declarat că nu a fost nimic bătut în cuie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. primar

    marți, 01.03.2011 at 17:36

    prima poza este de om urat. Acuma el pare mai putin urat din cauza tehnicii digitale, dar e urat. Si la suflet.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax